perjantai 10. heinäkuuta 2015

Kesätyökuvioita

Huomenta vaan itse kullekin! Hei siistiä, toi Bloglovin-nappula selvästi toimii paremmin, kun se on tossa bannerin alapuolella. Kiitos jokaiselle seuraajalle, näin tätäkin blogia hinataan listoilla ylöspäin!

Tämä viikko jatkuu edelleen varsin mukavana. Mulla on taas työpäivä, mutta kuten tämän tekstin kirjoittamisajankohdasta voi päätellä, se ei ala aivan aamutuimaan. Ajattelinkin kertoa hieman tästä kesätyöstäni, ja mitä se tarkoittaa treeniä silmällä pitäen.

Maisemia nuortenillasta

  Olen siis ollut tämän kesän (ja olen vielä kuukauden verran) töissä seurakunnan nuorisotyössä. Tämä on ollut todella vahvasti vaihtelua normaaliin, koska en ole koskaan aiemmin tehnyt töitä seurakunnalla. Koko edeltävän kevään olen työskennellyt nuortenosastolla lastensuojelulaitoksessa. Lastensuojelutyö tarkoittaa usein kolmivuorotyötä. Tälläiselle keikkalaiselle kuin minä oman kokemukseni mukaan tarjotaan suurimmaksi osaksi iltavuoroja. Iltavuorot tarkoittivat käytännössä sitä, että en ehdi nähdä avomiestäni muuta kuin iltamyöhään tullessani töistä kotiin ja aamulla hänen lähtiessään töihin.

Makkaranpaistoa juhannustapahtumassa.

Seurakunnalla nuorisotyö on tietysti hyvin erilaista kuin sosiaalialalla, vaikka totta kai myös laitosnuoria käy esimerkiksi rippileireillä, ja hyvä niin! Työajat varsinkin kesällä ovat varsin epäsäännölliset. Kesääni kuuluu kolme 8-9 päivän mittaista rippileiriä ja yksi 3 päivän perheleiri. Niiden lisäksi 2,5kk työjaksoon mahtuu 3 konfirmaatiomessua, 3 vanhainkotihartautta, 2 nuorten raamattupiiriä ja 4 nuorteniltaa. Hyvin leiripainoitteinen kesä siis.

Tällaisia maisemia Viron riparilla.

Lisää Viron riparin maisemia.
Treenien kannaltahan tämä tarkoittaa sitä, että ehdin pääsääntöisesti todella hyvin treenata. Treenejä ei tarvitse miettiä läheskään yhtä paljon kuin piti sosiaalialalla työskennellessäni, koska vapaapäiviä ja lyhyitä työpäiviä on niin paljon. Tänäänkin menen nuorteniltaan vasta klo 18 alkaen, joten tässä ehtii tehdä vaikka mitä ennen sitä. Kohta olisi tarkoitus lähteä "aamu"lenkille ja iltapäivällä jahka mies tulisi töistään kotiin, käydään vielä salilla kääntymässä.

Tartossa päiväreissulla Viroriparin kanssa.
Käänteisenä puolena on toki se, että 2,5 kuukaudesta olen 28 päivää leireillä. Se tietää montaa päivää pois salilta, ja montaa lepoviikkoa. Jälkikäteen ajateltuna kuntotestini olisi voinut kaatua juuri näihin leireihin ja liian isoon lepomäärään. Kuitenkin onneksi nämä leiriviikot ovat ainakin tähän asti onnistuneet vain parantamaan tuloksiani. Jokaisen lepoviikon jälkeen tulokseni ovat parantuneet vähintään yhdellä toistolla niin penkissä kuin kyykyssä. Viime riparilla kyykkytulokseni itse asiassa parani huimalla 7 toistolla, ja loi taas uskoa ja toivoa siihen, että testit on mahdollista päästä läpi!

Lentistä aurinkoisina päivinä.
Selfieitä jalkapallon kanssa...

Miksi minä nyt pohdin tällaisia asioita? Varmaan siksi, että olen lähdössä maanantaina kesän viimeiselle rippileirilleni. Välillä tuntuu, että tämä tulee liian lähellä testejä ja on todella huono juttu. Mutta eiköhän lepoviikko taas näytä voimansa, ja tulokset ole sen jälkeen taas vähän paremmat kuin aiemmin. Leirin jälkeen aion mennä salille ja tehdä uudestaan samalla tavalla testit kuin tein ensimmäisessä blogi-postauksessani videolle. Tavoitteena saada tällä kertaa tulokseksi jokaisessa osa-alueessa hyväksytty. :)

Kesätyökolleega Mikko otti upean kuvan ensimmäiseltä riparilta. Tuonne vie tieni taas maanantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti