sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Projekti: Heini palomieheksi

Täällä kirjoittelee Heini, 23-vuotias tamperelainen nuori nainen! Minä, kuten varmaan kaikki muutkin aloittelevat blogaajat, olen miettinyt blogin aloittamista pitkään. Syksyllä 2013 aloin kirjoittaa Wordiin sanoja otsikon ”Heini palomieheksi” alle. Ensimmäinen kirjoitukseni alkoi näin:

”Kirjoitan tän osan jo hyvissä ajoin, vaikka blogin kirjoittamiseen taidan ryhtyä vasta myöhemmin. Sitten kun kaikki on selkeämpää kuin pelkkiä unelmia kaukana tulevaisuudessa. Kukaan tuskin jaksaa seurata tätä puoltatoista vuotta etukäteen, tuskin jaksan itsekään...”


Vuonna 2013 totesin ääneen haaveen, jota olin jo jonkun aikaa haudutellut. Silloin päätin, että minusta tulee palomies. Vaikka tämä uravalinta on noussut mieleeni vasta aikuisiällä, äiti löysi todisteaineistoa, että ollaan me veljen kanssa osattu leikkiä palomiestä pienestä pitäen. Vesiletkuina toimi kengännauhat :)Asetin itselleni selkeän tavoitteen: opiskeluni Kuopion pelastusopistossa tulisi alkamaan syksyllä 2015. Tästä haaveesta olen jo puolisen vuotta jäljessä, mutta ehkä jälkikäteen ajateltuna hyvä näin. 

Pelastusopistoon haku on kaksivaiheinen prosessi. Ensin lähetään hakuaikaan mennessä pelastusopistolle koulutodistus ja lihaskuntotestin tulokset. Sitten odotellaan kutsua pari kuukautta myöhemmin oleviin Kuopiossa järjestettäviin pääsykokeisiin, joissa juostaan Cooper, uidaan uintitesti ja yritetään selviytyä fobia-testeistä sekä psykologisista testeistä.

Minä olen vielä siellä ihan alussa, eli lähettämässä papereitani sisään elokuun 14. päivään mennessä. Sitä ennen käyn suorittamassa vaaditun lihaskuntotestin Tampereen UKK-instituutilla 10.8. Kuntoni ei ole aivan vielä pääsykokeiden vaatimalla tasolla, mutta en minä myöskään kaukana ole. Loppukiri on aloitettu, enkä olisi blogia kehdannut edes aloittaa, jos en uskoisi mahdollisuuksiini. Alla omat tulokseni ja suluissa vaadittu minimimäärä:
Penkki 23kpl/min (25)
Kyykky 23kpl/min (23)
Leuat 6 (6)
Vatsat 50kpl/min (35)

Tein tänään ensimmäistä kertaa kaikki testiliikkeet 5min tauoilla peräkkäin, kuten varsinaisissa testeissäkin tehdään. Tässä teillekin juutuub-videota ihasteltavaksi:
5 viikkoa aikaa treenata itseni testikuntoon, wish me luck! :)

9 kommenttia:

 1. Hyvä meininki👍 stemppiä hakuun😊

  VastaaPoista
 2. Olisin rekisteröitynyt lukijaksesi mutta tällä hetkellä sivustosi ei oikein toimi niin kuin pitäisi...
  Fixsaa myös blogisi ulkoasua, niin luettavuus kohenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee kiitos tsempeistä ja palautteesta! Oliko/onko häikkää sivuston nettiversiossa vai mobiiliversiossa? Tajusin tässä just, kun kävin kattomassa puhelimella sivustoja, että eihän siellä ainakaan näy sitä seuraamisvaihtoehtoa missään, mutta tietysti vielä surkeampi tilanne, jos ei sellaista mahdollisuutta ole edes nettiversiossa... nyt ymmärrän, miksei minulla ole vielä satoja seuraajia! ;) Plus osaatko nimetä jotain erityisiä juttuja, joita kannattaisi muuttaa ulkoasussa? Olen vielä vähän aloittelija näissä hommissa...!

   Poista
  2. Pistin tuon bloglovinin nyt ihan vaan linkkinä tuonne bannerin alapuolelle, toivottavasti toimii paremmin.

   Poista
 3. Pitäisköhän minunkin hakea tuonne pelastusopistoon palomieskoulutukseen. Olen jo pitkään sitä harkinnut, mutta en vain ole saanut aikaiseksi, mutta haluaisin kyllä.

  VastaaPoista
 4. ^^ jos ala kiinnostaa, hae ihmeessä!! :) kevään haku taisi mennä jo, mutta nyt vaan treenit kuntoon syksyn hakuja varten!

  VastaaPoista
 5. Joo, syksyllä on tosiaan seuraava haku, ja pitääpä ottaa nyt projektiksi alkaa treenaamaan sitä varten, ja laittaa hakemukset vetämään kun hakuaika alkaa. Ja nyt en anna periksi.

  VastaaPoista