keskiviikko 12. elokuuta 2015

Juoksutreenit aloitettu

Juoksutreenit on nyt aloitettu, ja ai että millaisella fiiliksellä... Silloin kun pelasin vielä koripalloa (korisurani loppuaikoina), kaipasin aina salitreeniä - se toi minulle kaikista parhaimman fiiliksen. Tällä hetkellä taas en odota ollenkaan samanlaisella innolla penkkaamista tai kyykkäämistä kuin ihan perus juoksulenkkiä!

Kai se ruoho on vain vihreämpää aidan toisella puolella? Tai sitten oikeasti kaipaisin nimenomaan tasaisesti sekä aerobista treeniä että salitreeniä, mutta käytännössä aika, voimat tai kroppa ei ole kestänyt näiden yhtäaikaista treenaamista siinä määrin kuin olisin toivonut. Vietnamissa viime syksynä treenasin salilla 4 kertaa viikossa ja juoksin 2 kertaa viikossa, ei ihme että silloin olo tuntui kaikista parhaimmalta.

Nyt aion keskittyä seuraavat kaksi kuukautta juoksemiseen, mutta pitää lihaskunnonkin mukanani kerran viikossa tehtävällä kokovartalotreenillä. Kun pääsen pelastusopiston testit läpi lokakuun alussa, minulle jää kuitenkin vielä kolme kuukautta aikaa tehdä sekä salitreeniä että juoksua, jotta olen tammikuussa koulun alkaessa kaikin puolin hyvässä kunnossa.Olen ollut intistä päästyäni mukana rannikkotiedustelujoukkueessa. Meillä on paljon kertausharjoituksia, joista olen tosin joutunut olemaan viime aikoina poissa vammoistani johtuen. Meidän kertausporukka on kokonaisuudessaankin mahtava, mutta tätä haku-urakkaani ajatellen erityisen suuri ilo on ollut tutustua tunnettuun juoksuvalmentajaan, Jouni Leppäsaajoon. Voitte vaikka googlata tämän herran, sieltä löytyy jos jonkinmoista juoksu- ja maratonvinkkiä.

Laitoin viestiä Jounille jo kuukausi sitten ja pyysin juoksuohjelmaa syksylle. Saamani piti, eli nyt juoksen siis Jounin tekemällä ohjelmalla pari seuraavaa kuukautta. Jos parissa kuukaudessa on mitenkään mahdollista saavuttaa vaadittavaa Cooper-kuntoa, niin eiköhän se näillä ohjeilla onnistu!

Maanantaina kävin vetämässä ensimmäisen juoksulenkkini. Ei ehkä fiksuin veto tehdä sitä heti lihaskuntotestien jälkeen, mutta en minä malttanut odottaakaan. Tämä into on niin valtava, että on jo haaste olla juoksematta joka päivä :DTänään oli ensimmäinen rankempi juoksutreeni, kun käytiin tsekkaamassa suht lähellä oleva yleisurheilukenttä. Ohjelmassa oli 1000m vedot, joita vedettiin neljä kappaletta kolmen minuutin tauoilla. Tarkoitus oli vetää kaksi Cooper-tavoitevauhtia hitaampaa kilsa, yksi Cooper-vauhtinen ja yksi Cooper-vauhtia nopeampi kilsa.

Aika hyvin pysyttiin tavoitteissamme, tässä 1000m juoksuaika ja suluissa tavoiteajat:

1. 4 min 33 s (tavoite 5 min. Vastaa 2400m Cooperia.)
2. 4 min 55 s (tavoite 5 min. Vastaa 2400m Cooperia.)
3. 4 min 17 s (tavoite 4 min 17 s. Vastaa 2800m Cooperia.)
4. 4 min 10 s (tavoite 4 min. Vastaa 3000m Cooperia.)

Eli viimeinen veto oli ainoa, mikä jäi vähän tavoitteestaan, mutta siinä toisaltaan juostiinkin sitten jo kolmen tonnin Cooper-vauhtia. Eli hyvä näin, tästä on hyvä lähteä eteenpäin, kun tietää jaksavansa juosta tuota tavoitevauhtia ainakin sen ensimmäisen kilometrin verran. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti