perjantai 21. elokuuta 2015

Matkakuumetta ja lemppari matkakohteeni

Tässä alkaa iskeä jo pienoinen matkakuume - kenties ensimmäistä kertaa viime syksyn Vietnamin reissun jälkeen. En ole koskaan ollut niin onnellinen Suomeen paluusta, ja edelleen kyllä arvostan Suomea ja myös Suomen kaunista luontoa ihan eri tavalla kuin aiemmin.

Vietnamin jälkeen olen kyllä tehnyt pari ulkomaanreissua, mutta en mitään "erikoista". Muutama viimeistä vuotta olen käynyt kerran kaudessa katsomassa Arsenalin fudismatsia. Tänä keväänä sain ensimmäistä kertaa itselleni seuraa matsiin, kun mieheni lähti mukaan reissuun. Se oli mukava reissu, vaikka Arsenal taisikin hävitä...

Kesällä kävin Virossa. Lasketaanko sitä edes ulkomaaksi? ;)

Tiistaina olisi kuitenkin aika lähteä katsastamaan Bulgaria. Ystäväni perhe omistaa sieltä loma-asunnon, vihdoin pääsen näkemään sen! Ollaan ensin muutama päivä kolmistaan ystäväni ja mieheni kanssa, jonka jälkeen jäämme mieheni kanssa kaksin pitämään taloa pystyssä, kun ystäväni palaa koulun penkille. :)

Bulgariaa odotellessa ajattelin listata muutamia suosikkejani lomakohteiden joukosta. Olen suorastaan hurahtanut matkusteluun täysi-ikäistyttyäni reilu 5 vuotta sitten. Elän muuten suhteellisen vähärahaisesti, joten rahaa on jäänyt myös matkusteluun. Äkkiseltään laskettuna olen käynyt elämäni aikana vähintään 20 maassa, joista osassa moneen kertaan. Esimerkiksi viime vuonna kävin Suomen lisäksi kahdeksassa valtiossa (joista puolet olivat ihan uusia kohteita).

Mutta tässä minun all time -suosikkini! Listan kirjoittamisen jälkeen tajusin, että kaikki viisi lomakohdetta taitavat olla eri maanosista! Hassu yhteensattuma! :) 

Seychellit

Ihanat paratiisisaaret Intian valtamerellä. Tämä oli myös ensimmäinen ulkomaanmatkani. Parhaiten jäi mieleen hurjat aallot (ja niihin melkein hukkuminen), polttavan kuuma aurinko sekä eksoottiset eläimet, kuten jättiläiskilpikonnat. Veljeni kävi viime vuonna vaimonsa kanssa häämatkalla Seychelleillä, eikä maisemat olleet ainakaan kuvien perusteella yhtään huonontuneet näiden vuosien aikana. :)
Kroatia

Kroatia on toistaiseksi viimeinen lomamatka, jonka olemme tehneet vanhempieni ja veljeni kanssa yhdessä. Jos oli ensimmäinen lomamatkamme Seychelleille henkeäsalpaavan upea, niin Kroatia voisi olla upeudessaan sille Euroopan vastine. Olimme Dubrovnikissa, jossa korkea vuoristo liittyy hienon turkoosiin veteen, välissään vain Dubrovnikin komea kaupunki. 2 viikkoa oli pitkä aika olla yhdessä perheen kanssa, mutta lyhyt aika nähdä Kroatiaa ;)


Australia

Australia oli ensimmäinen yksin tekemäni ulkomaanmatka. Olin juuri täyttänyt 14 vuotta, kun lähdin kuukaudeksi äidin entisen työkaverin luo au-pairiksi. Tämä työkaveri asui englantilaisen miehensä ja 3-vuotiaan poikansa kanssa Sydneyssä.
Rakastuin Australiaan kokonaisuudessaan. Asuimme Sydneyssä, mutta teimme myös viikon lomamatkan pohjois-Australiaan. Miten voikin olla niin monipuolinen maa, että toisaalla on miljoonakaupunkia, jossain muualla aavikkoa tai sademetsää... Kävin myös noin kerran viikossa surffaamassa, mikä vei täysin sydämeni. Ja olihan se eksoottista, että moottoritiellä oli siilinraatojen sijaan kengurunraatoja... :D
Tämä oli valitettavasti ennen Facebookia ja jopa ennen kuin omistin kameraa... Jossain kätköissä on kyllä kuvia kyseiseltä reissulta, mutta en löytänyt niitä tähän hätään.


Thaimaa

Thaimaa oli ihana välietappi Vietnamissa suorittamani työharjoittelun jälkeen, ennen Suomeen paluuta. Thaimaa jäi upeana muistona mieleen varmaan senkin takia, että siellä näin mieheni lähes kolmen kuukauden erossa olon jälkeen vihdoin taas livenä. Se oli myös ensimmäinen yhteinen lomareissumme.
Thaimaasta ehdoton ykköskohteemme oli Koh Tao, jossa vietimme muutaman päivän sukelluskurssia suorittaen. Koh Taolla on ainakin meidän tietojemme mukaan Thaimaan halvimmat sukelluskurssit, omamme suoritimme suomenkielisessä sukelluskoulussa. Jos oli näkymät upeat meren pohjassa, niin oli kyllä hienot maisemat myös pinnan yläpuolella :)

Miami

Miami oli ensimmäinen matkani Atlantin toiselle puolen. Vietimme ystäväni Holiksen kanssa vuonna 2013 Miamissa kolme viikkoa, joista kaksi viikkoa Miami Beachilla hostellissa 11e/yö, ja yhden viikon Couchsurfingin kautta erään "houstin" luona Miami Hollywoodissa.
Miami Beachin rannat ovat upeat, mutta tarjolla oli löhöämisen lisäksi paljon aktiviteettejakin. Kävin lenkkeilemässä rantaa pitkin vähintään pari kertaa viikossa, jonka lisäksi kokeilin taas surffaamista, sekä hankin parin viikon jäsenyyden lähellä olleelle nyrkkeilysalille. Sainpa jopa sparrata itseään Melissa Hernandezia vastaan (tuli pää kipeäksi ja nenä mustaksi). Hyviä muistoja! :D


Kuinka monessa näistä sinä olet käynyt? Entä mitkä ovat omat suosikkikohteesi?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti