sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Juoksuhaaveita

Kävimme toissapäivänä juoksemassa tunnin lenkin. Se taisi olla ensimmäinen tunnin juoksu piiitkään pitkään aikaan. Toki olen juossut lähes tunnin lenkkejä tänäkin syksynä, mutta aina aiemmin on jäänyt ainakin joitakin minuutteja ali. Tuntui hyvältä saada tämä välivaihe suoritettua, ja tästä on suunta kohti yhä pidempiä juoksulenkkejä

Kovin moni ei ehkä tiedä tätä, mutta minulla on jo pitkään ollut haaveita juoksemisen suhteen. En ole koskaan ollut mikään erityisen hyvä juoksija. Lapsena olin nopea, mutta esimerkiksi eräs valmentaja vertasi juoksutyyliäni hirven juoksuun. Silloin olin hieman loukkaantunut, mutta ymmärrän kyllä mistä hän puhui. Minulla on harppova, matala ja rennonletkeä askellus. Se ei ole erityisen nopean näköinen, mutta mitatut ajat saattavat yllättää positiivisesti.Minulla on myös ollut paljon juoksemista haittaavia vammoja elämäni aikana. Osa on tapaturmaisesti syntyneitä, mutta on myös rasituksesta syntyneitä vammoja. Niiden takia välillä juoksuharrastus on tuntunut mahdottomalta ajatukselta. Kuitenkin on hyvä ottaa huomioon, että olen nuorena pelannut koripalloa 10 kertaa viikossa, joten totta kai jalat ovat kovilla, eikä ole fiksua lisätä koristreenien joukkoon enää ylimääräisiä juoksutreenejä...

Pelitemponi oli koripalloillessa aika "diesel". Tasaista vauhtia ensimmäisestä minuutista viimeisen erän viimeisiin hetkiin. Se ei ole todellakaan siinä lajissa ihanteellista, mutta en saanut vuosien varrella lisättyä pelityyliini paljon kaivattua sähäkkyyttä. :)

Pitkänmatkanjuoksussa ei tarvitse olla sähäkkä. Diesel sopii siihen ihan hyvin.

Olin ehkä yläasteella, kun päätin että kun olen 30-vuotias, olen juossut maratonin. Siihen on enää 7 ja puoli vuotta, joten pitänee alkaa tehdä jotain konkreettista tämän tavoitteen saavuttamiseksi! ;)

Välitavoitteeni  on puolimaraton, jonka aion juosta lenkkipolulla vielä tämän vuoden aikana (testien jälkeen). Se tulee olemaan ihan juoksulenkki vain, ei aikatavoitetta eikä muitakaan paineita. Ensi vuonna aionkin sitten toteuttaa tätä uutta juoksuidentiteettiäni isommin, mutta enpäs vielä tiedäkään miten. Riippuu siitä, miten kunto lähtee kohoamaan, mitään erityistä lisästressiä en kaipaa, ainakin tällä hetkellä tuntuu että sitä on ihan tarpeeksi muutenkin. :)

Ostin myös tänään itselleni uimahatun, uimalasit ja jopa nenäklipsin. Uiminen on ollut minulle aina todella epämiellyttävää, joten kaikki keinot on sallittu. Ehkä nyt pärjään vähän paremmin, kerron siitä sitten, kun pääsen ensi kertaa koekäyttämään ostokseni!

Tulevaan pääsykoetestiin on kolme viikkoa aikaa, ja seuraavan testi-cooperini juoksen huomenna. Kerronpa sitten, miten se menee. Tietysti tavoite on vihdoin ylittää se 2600 metriä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti