perjantai 25. syyskuuta 2015

Kolme kiloa kevyempi Heini

Täällä ollaan parantelemassa flunssasta. Nokka vuoti kuin viimeistä päivää, mutta tänään olo on jo paljon parempi. Käytiin Niilon kanssa lyhkäsellä juoksulenkillä ja mukavasti meni.Lueskelin alkuviikosta Aamulehdestä ihan päällisin puolin artikkeleita. Siellä sopivasti kerrottiin, että "Pienikin kevennys kannattaa". Ihan suoranaisesti ei tuohon 15 plussan listaan mahtunut "Cooperin testi sujuu paremmin", mutta siihen suuntaan kuitenkin viitattiin useaan kertaan!Olen aina pitänyt typeränä sitä iänikuista "5 kilon pudottamista". Aina on mukamas viisi kiloa ylimäärästä ja aina siitä pitäisi olla pääsemässä eroon. On kuitenkin pakko tunnustaa, että olen itsekin välillä sortunut samaan ajatukseen.

Tässä tilanteessa uskon kuitenkin, että muutaman kilon kevennys oikeasti kannatti. Ja mikä parasta, minusta tuntuu, että pää on pysynyt painonpudotuksessa mukana paremmin kuin koskaan. Mistä sen huomaa?

Silloin painonpudotus on usein mennyt pieleen, kun kyttään armottomasti ruokavaliotani ja käyn joka päivä puntarilla. Painon putoamiseen voi oikeasti jäädä koukkuun siinä missä mihin tahansa muuhunkin, ja se ei todellakaan ole hyvä asia. Siitä voi tulla suoritus, jota kytätään lyhyellä tähtäimellä, mutta usein tulokset eivät silloin ole kovin pysyviä. Tästä on varmaan hyvä esimerkki viime syksyn painonpudotus Vietnamissa, jolloin painonpudotus oli todella todella paljon mielessä ja tulokset myös olivat vakuuttavia. Kuitenkin vain muutamaa kuukautta myöhemmin paino oli tullut ekstroineen takaisin.

Tällä kertaa paino ei käy edes mielessä kuin silloin tällöin. Tänään kävin katsomassa painoni tämän tekstin kirjoittamista varten: 72,2kg. Eli painan yli kolme kiloa vähemmän kuin silloin, kun kirjoitin blogiini "ylipainoisesta Heinistä". Nyt olen myös virallisesti normaalipainoinen, minun pituiseni (172cm) naisen normaalipainon raja on nimittäin 74 kiloa.

72,2 kiloinen Heini - olo on hyvä ja kevyempi :)
Uskon olevani hyvä esimerkki siitä, että "normaali" paino ei ole ihan niin yksiselitteinen asia, kun joku painoindeksikaavio väittää. Mutta kyllä minulla on nyt paljon kevyempi ja parempi olo. Sanoin aiemminkin, että parhaalta tuntuu 70-72 kiloisessa vartalossa, ja näin se edelleen on.

Iloitsen myös kovasti siitä, että herkuton elämäntapa näkyy näin selkeästi puntarilla. Varsinkin, kun "herkuton" ei ole näiden viikkojen aikana edes pysynyt täysin herkuttomana, vaan enemmänkin ihan normaalina ruokavaliona hyvine ja huonoine hetkineen. Kyllä, ruokavalioni on siis ollut todella kuralla ennen tätä ryhtiliikettä :D

Mutta kun nyt positiivisesti ajatellaan, niin tällä hetkellä tilanne näyttää aika hyvältä. Ehkäpä paino pysyy nyt taas sitten tässä 72 kilon paikkeilla, kun ruokavaliokin on sellainen, mitä ihan mielelläni pidän yllä elämässäni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti