keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Testipäivän rakenne

Nyt 12 päivää ennen pääsykokeita katselin ensimmäistä kertaa kunnolla valintakoekutsun mukana tulleita papereita. Niitähän oli vino pino, mutta en ollut aiemmin niitä sen kummemmin selannut läpi. Olin vain etsinyt oman nimeni nimilistasta, jolloin kävi ilmi että kuuluin ryhmään 1, joka testataan 5.-6.10.

Mutta nyt katsoin tarkemmin. Ryhmiä on yhteensä neljä, joista jokaisessa on 40 henkilöä (yht. 160 henk). Kelpoisia hakijoita oli ollut yhteensä 251, eli jo tässä vaiheessa melkein sata hakijaa on karsittu pelistä pois. Lukion päättötodistuksella hakeneiden alin pääsykokeisiin kutsuttu pistemäärä oli 4,75 pistettä. Minä sain 5,25 pistettä. Pisteistä 0,25 tuli lihaskuntotestien vatsalihasliikkeen täysistä  pisteistä (48 istumaannousua minuutissa). 5 pistettä tuli todistuksen keskiarvosta, jossa viiden pisteen raja taisi olla kasin keskiarvo. Minun keskiarvoni lukiossa oli 8,2.

Maanantai-aamuna 5.10. minun tulee ilmoittautua Pelastusopistolle klo 8 mennessä. Suunnitelmissani on ajaa jo sunnuntai-iltana Kuopioon ja majoittua perhetuttujemme luokse. Ilmoittautumisten jälkeen lähdetään urheilukentälle juoksemaan cooperia. Pahimmassa tapauksessa taival loppuu siihen, ja pitkä kotimatka alkaa saman tien.

Jos Cooperista kuitenkin onnistuu juoksemaan vähintään 2800 metriä, lähdetään kohti uintitestiä. Siinäkin on jännät paikat, koska uintitesti on myös karsiva. Jos ei onnistu uimaan 200 metriä 4min 45sekuntiin, voi taas pakat kimpsut ja kampsut ja lähteä kotia kohti. Viimeinen karsiva tekijä on fobiatestit, joissa testataan suljetunpaikan ja korkeanpaikan kammot. Minulla ei onneksi sellaisia kammoja ole, joten se osuus ei minua jännitä.
Psyykkisiin testeihin pääseminen siis edellyttää juoksutestin, uintitestin ja fobiatestin läpäisemistä. Juoksutesti on ainoa, mistä voi saada myös lisäpisteitä (0-1 pistettä), uintitestistä ja fobiatestistä arvosana on vain hyväksytty/hylätty. Psyykkisissä testeissä tehdään kirjallinen koe, jonka lisäksi tiedossa on henkilökohtaisia ja ryhmissä tapahtuvia haastatteluja. Sinne minä haluan, ja jos sinne asti pääsen, olen itsevarma kouluun pääsemisen suhteen. :)

Tämä voi kuulostaa erikoiselta, mutta minä pidän haastatteluista ja kirjallisista kokeista. :D Työhaastattelut ovat minulle ihan päivän kohokohtia, minusta on mukavaa nähdä, millainen haastattelu on tällä kertaa tiedossa. Olen aina saanut työpaikan, jos olen käynyt haastattelussa. Myös tätä nykyistä koulua varten oli kirjallinen koe ja haastattelu, ja nekin menivät hyvin. Siksi varmaan olo on itsevarma, ja koen osaavani antaa itsestäni positiivisen, mutta realistisen kuvan haastattelutilanteessa.

Psyykkisistä testeistä täydet pisteet ovat muistaakseni 10 pistettä, eli niiden osuus lopullisista pisteistä on todella suuri. Täydet pisteet pääsykokeiden jälkeen ovat 12 pistettä (psykologinen testi 10p, juoksutesti 1p ja lihaskuntotesti 1p), muut pisteet (kuten koulun keskiarvo) nollaantuvat.

2 kommenttia:

  1. Onnea pääsykokeisiin, kyllä sä sinne pääset. :) Huippua lukea vanhan ystävän liikehdinnästä ja toiveiden toteutumisesta :) huippu blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isoisoiso kiitos, Juha! Kiva kun oot eksynyt tänne lueskelemaan :))

      Poista