torstai 10. syyskuuta 2015

Uusia lajeja kokeiltavaksi!

Kaverit tietääkin, että olen aika innokas kokeilemaan erilaisia urheilulajeja ja myös extreme-lajeja. Toisin kuin monilla urheiluun hurahtaneista ystävistäni, minulle mikään yksittäinen laji ei ole koskaan ollut se "the one and only", vaan aikalailla samat fiilikset tulee kaikesta urheiluun liittyvästä. Lähinnä tärkeää on, että mitä rankempaa kyseinen laji on fyysisesti, sitä enemmän pidän siitä.

Eilen tuli kuitenkin vedettyä jalkaan vanhat tutut koripallokengät. Tai eivät kai ne kovin vanhat ole, kun ehdin treenata niillä about kolmet treenit ja 2 minuuttia pelissä ennen kuin polveni hajosi. Mutta siitä on paha syyttää kenkiä, ne ovat hyvät kengät. :)Koriskengät jalkaan ja menoksi - mutta eiliset treenit eivät suinkaan olleet mitään koripalloon liittyvää. Me nimittäin osallistutaan tämän syksyn ajan mieheni kanssa lavatanssikurssille! Mikäs sen parempaa, vietetään laatuaikaa yhdessä, toistemme lähellä, ja nauretaan sille, miten ei pysytty rytmissä ja tallottiin toistemme varpaat?

No niin me ehkä kuviteltiin, mutta homma ei tosiaan ihan sitä rataa oikeasti kulkenut. Miehiä oli tietenkin paljon vähemmän kuin naisia, joten parit vaihtui koko sen kaksituntisen ajan. Kyllä minä joitain kertoja pääsin omankin mieheni vietäväksi, mutta lähinnä aika meni "vaihtopenkillä" tai muiden kanssa tanssiessa.

Hiki tuli siis vain miehille, jotka tanssivat lähes koko kaksituntisen. Minulla ei ollut edes kuuma, Siis urheilullisessa mielessä ei päästy ihan sinne ykköslajien tuntumaan, enkä päässyt myöskään olemaan oman miehen kanssa niin paljon kuin olisin halunnut.

Mutta oli se silti aika hauskaa! Opin jo nyt ihan uusia juttuja, koska ei minulla ollut mitään hajua, mikä on fox tai fusku, ja nyt osaan molempien perusaskeleet. Eli varokaapa vaan, minä olen tämän syksyn jälkeen valmis valloittamaan tanssilavat! ;)

Aloinpa sitten pohtia, mitä kaikkea muuta sitä on tullut vuosien varrella kokeiltua. Ja jospa tähän pitkään listaan saataisiin vielä tanssin lisäksi jotain muutakin? Olen erittäin avoin uusille lajiehdotuksille!

Juoksu. Harrastin lapsena jonkin aikaa yleisurheilua. Sitä ei välttämättä enää uskoisi :D

Boulderointia (ja myös kiipeilyä). Tätä lajia on tullut harrastettua aina silloin tällöin kavereiden kanssa, yhteensä ehkä kymmenen kertaa. Rankkaa puuhaa käsille.
Ampumauhreilua. En ollut tippaakaan kiinnostunut ampumisesta ennen inttiä - enkä ehkä sen jälkeenkään. Mutta rasitusammunnat kyllä herättävät sielun!
Jalkapalloa. Fudista tuli pelattua muutaman vuoden ala-asteella, kunnes vaihdoin koripalloon.

Jännitystä elämään. Miksi tätä edes kutsutaan? Tulipa tätäkin kokeiltua muutama vuosi sitten. Ei ollut tarpeeksi jännää :D

Koripalloa. Nuoruusajan elämä ja intohimo.

Melonta. Kyllähän sitä etelän lämmössä kelpaa sohia.

Nyrkkeily. Vuoden verran tuli harrastettua vapaaottelua, pystyottelu oli heikompi osa-alueeni.

Pyöräily :D Lähinnä treenimatkapyöräilyä.

Salitreeniä. Tuli ohjelmaan, kun aloin haaveilla pelastusopistosta.

Benji-hyppy. Ei toki urheilusuoritus, mutta aika jännittävä kuitenkin (syke nousi...)!

Sukellus. Open water -kurssi suoritettuna!

Surffausta. Tämä on hauskaa ja vauhdikasta puuhaa.

Tankotanssia. Muutamia kertoja kokeilleena voin kertoa, että tästä lajista ei mustelmitta selviä.

Vaellusta. Aiemmin sanoin, että en ymmärrä vaelluksen ideaa. Minä mielummin olen paikallaan tai juoksen, en tykkää kävellä. Mutta mieli muuttui, luonto on henkeäsalpaava.

En löytänyt ihan kaikesta kuvia, mutta tässä pieni lista! Mites te, oletteko kokeilleet monia minun kokeilemistani lajeista? Entä olisiko teillä mielessä jotain, mitä minun kannattaisi kokeilla seuraavaksi? Jos ideoita tulee ja niiden toteuttaminen on edes jossain määrin mahdollista, lupaan tehdä tänne päivityksen siitä, kuinka kyseinen aktiviteetti on minulta onnistunut! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti