perjantai 23. lokakuuta 2015

Fitkini Challenge

Homman nimi on nyt se, että minä menin ilmoittamaan itseni Fitkini Challengeen. Nimikin kuulostaa niin typerältä, että koen suurta tarvetta puolustaa valintaani jollain tavalla! :D

Kiinnostukseni nettivalmennuksia kohtaan on noussut aika kovasti viime aikoina, koska olen kuullut niistä aika paljon hyvää. Tälläkin hetkellä eräs ystäväpiiristäni on suorittamassa miehille suunnattua nettivalmennusohjelmaa, ja hän on ollut tyytyväinen tulokseen. Olen kuitenkin kuullut myös negatiivisia kommentteja eri nettivalmennuksiin liittyen, ja varmasti henkilökohtainen personal trainer pystyykin paremmin ottamaan huomioon yksilön tarpeet. Kuitenkin koen tällä hetkellä kiinnostusta nimenomaan siihen, kuinka hyvin nettivalmennus pystyy minua palvelemaan...

Tykkään treenata yksin, mutta joukkuelajeista on jäänyt tarve valmentaja-auktoriteettiin, joka kertoisi minulle, mitä ja milloin tehdä. Täytyy tunnustaa, että välillä minua kyllästyttää suunnattomasti treenata ilman sitä omaa joukkuetta tai valmentajaa, jolle olla "vastuussa" hyvästä suorittamisesta. Ja olen myös hivenen kyllästynyt siihen, ettei minulla ole selkeää aikaa, jolloin minun pitää minäkin päivänä treenata. Joukkueen treeneistä ei niin vain jäädä pois, mutta omat salitreenit saattavat joskus "unohtua".

Fitkini Challengeen törmäsin Facebookissa, kun kaverini oli linkannut sen omalle seinälleen. Totta kai minä menin katsomaan sen, koska kuten sanoin, olen viimeaikoina ollut kiinnostunut nettivalmennuksista. Fitkini Challengen kannessa tietysti komeilee kaunis ja sporttinen nuori nainen, ja vieläpä väsähtänyt kannustuslause: "Make it HAPPEN!" Mutta oli siinä tietenkin sellaisiakin puolia, jotka minua kiinnostivat, en minä muuten olisi sitä ostanut. :)Tämä Challenge kestää 5 kuukauden ajan (vaikka tuossa yllä olevassa mainoksessa sanotaan siinä olevan neljä kuukauden mittaista pätkää? :O hämmentävää...), ja alkaa joulukuun alussa. Se jättää minulle vielä kuukauden aikaa keskittyä pelkkään juoksenteluun ennen Pelastusopiston pääsykokeita, ja juoksukuntoa siis ylläpidetään ja kehitetään myös ohjelman aikana. Lisäksi pitää katsoa siinä vaiheessa, kun olen saanut ohjelman käteeni, pitääkö sinne lisätä esimerkiksi penkkipunnerrusta ja leukoja, jos ohjelma ei niitä sisällä (tai muuten vain tehdä pieniä muutoksia).

Ohjelma on jaettu kuukauden mittaisiin pätkiin, joiden painopiste on hieman eri asioissa. Ensimmäinen kuukausi on "perusjakso", toinen kuukausi painottuu voimaan, kolmas kestävyyteen, neljäs nopeuteen/maksimisykkeisiin ja viimeinen viides kuukausi sisältää pientä kiristelyä sekä kovaa treeniä.

Fitkini on sinulle jos : 
- Haluat kokonaisvaltaisesti voida hyvin
- Syödä normaalia ruokaa ilman kikkailua
- Haluat voimakkaan vartalon jonka kanssa voit tehdä mitä vain
- Haluat oppia uusia tapoja saada tuloksia
- Haluat kauniin , muodokkaan ja kiinteän vartalon.
- Haluat haastaa itsesi aina vain kovempiin suorituksiin ja rikkoa ennätyksesi uudestaan ja uudestaan. 
Tämä lista taitaa olla sellainen, että melkein kaikki voisivat todeta Fitkinin sopivan juuri minulle... :D Katsotaan, mitä sieltä sitten oikeasti tulee. Itse laitoin tavoitteekseni esimerkiksi voiman lisäämisen ja kunnon kasvamisen. Laitoin tavoitteekseni vain 1-2 kilon painonpudotuksen, joten toivon kalorimäärien sun muiden olevan tarpeeksi korkeita. :)

Lupaan raportoida teille, miten homma lähtee etenemään. Mutta siitä siis lisää joulukuusta eteenpäin...! Tässä on nyt puolitoista kuukautta aikaa vielä muistutella kroppaa siitä, mitä salitreeni olikaan, sekä tietysti jatkaa jo suht hyvin sujuvia juoksutreenejä!

Jos jotain teistä kiinnostaa käydä tutkimassa Fitkini Challengea lisää, sivusto löytyy täältä: Fitkini Challenge. Ja jos joku jopa lähtee tähän haasteeseen messiin, niin tulkaas kertomaan tänne kokemuksianne!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti