tiistai 6. lokakuuta 2015

Salitreenit aloitettu


Käytiin eilen illalla laittamassa mökkiä talvikuntoon. Juttelimme mieheni kanssa kuluneesta päivästä ja tulevasta vuodesta - tuntuu siltä, että suunnitelmat ovat taas ihan auki. "Salaa" olin kuitenkin suunnitellut tulevaisuuteni sen varaan, että olen tammikuusta eteenpäin Kuopiossa. Elämä ei aina mene suunnitelmien mukaan, sehän on selvä varmasti meille kaikille. Minä olen aina ajatellut, että loppujen lopuksi elämä menee paremmin kuin suunnitelmat. Uskon edelleen niin.

Niilo oli mökillä niin innoissaan, että hyvä ettei järveen lentänyt.


Luonnossa oli kaunista ja rauhallista. Oli ihanaa tuulettaa vähän ajatuksia, enkä ollut ainoa, joka ajatteli niin. Niilo juoksi innoissaan tonttia ympäri, ja hyvä ettei innostuksissaan hypännyt järveenkin... :)

Mökkireissun jälkeen kävin hakemassa itselleni taas avaimen kuntosalille. Pari kuukautta vierähti vauhdilla, enkä ollut käynyt lihaskuntotestien jälkeen kertaakaan salilla. Nyt tuntuu hyvältä ottaa salitreenit mukaan treeniohjelmaan.

Kaivoin esiin vanhan treeniohjelmani, ja päätin treenata sen mukaan seuraavat kaksi ja puoli kuukautta. Treeniohjelma on viisijakoinen, jossa pääliikkeinä voimanostoliikkeet (penkki 2x/vko, kyykky 2x/vko ja mave 1x/vko). Ohjelma siis tukee hyvin myös pelastusopiston lihaskuntotesteissä vaadittavia osa-alueita, jonka takia pidän siitä.

Tein kyseisen treeniohjelman viime syksynä Vietnamissa. Silloin kyykkyennätykseni parani 20 kiloa (60kg->80kg) ja penkkiennätykseni 8 kiloa (68kg->76kg). Salitreenien lisäksi juoksin kolme kertaa viikossa, ja aion tehdä saman myös tällä kertaa. Uskon olevani samanlaisessa fyysisessä kunnossa nyt, kun vuosi sitten treenejä aloitellessani, joten ohjelma sopii varmaan varsin hyvin minulle. Silloinkin minulla oli jalkaongelmien takia kyykkääminen vähän kärsinyt, ja penkkitulokseni oli alkuun kyykkytulosta parempi :D

En aio ottaa stressiä siitä, että ehtisin joka viikko tasan viisi kertaa salille. Stressittömyys on treenieni ykkösjuttu tulevien kuukausien ajan. Tänäänkin oli ihanan rentouttavaa urheilla, kun ei ollut mitään takaraivossa nakertavaa päivämäärää, jolloin pitää olla tietyssä kunnossa. Kävin muutaman kilometrin aamulenkillä, ja sen jälkeen tekemässä ensimmäisen kuntosalitreenini. Nyt vähän käsiä hapottaa...

Olo on siis hyvä ja rentoutunut, ja uskon sen näkyvän nopeasti myös tuloksissa. Odottakaapa vaan, millaisessa kunnossa tämä nainen hyppää vuoteen 2016!! ;)

Loppusyksyn key word on stressittömyys :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti