tiistai 3. marraskuuta 2015

Ensimmäinen puolimaraton!

Jihuuuu, tuli tuossa tosiaan juuri äsken juostua elämäni ensimmäinen puolimaraton! Ihan mieletön fiilis ja kunnon kokovartalokipsi, kun jalkojen lisäksi hartijat veti ihan lukkoon. Meidän oli tarkoitus juosta tänään 18 kilometrin lenkki, mutta ensimmäisten satojen metrien jälkeen päätettiin sittenkin juosta samantien koko 21 kilometriä. :D

Juoksu tuntui koko ajan suht keveältä siinä mielessä, että hengitys ei kohonnut missään vaiheessa kovin korkealle. Jalkoja sen sijaan kyllä hapotti jo varmaan viiden kilometrin jälkeen. Mutta olihan se aika kivankin tuntuista, kun vuorotellen etureisiä ja takareisiä poltteli. :) Ja ainakin nyt se on OHI!! 2h 27minuuttia siihen meni (ja juostiin vielä varmuuden vuoksi vähän ekstraakin). Eli menipä se puolikas nyt sitten alle sen 2,5h, mikä vissiin on jonkinlainen surkean kunnon raja :DJos siellä ruudun toisella puolella nyt joku pohtii "pystyisinkö minäkin tuohon", niin olen kyllä ihan varma, että pystyt! Se oli toukokuun puoliväli, kun sain ottaa ensimmäisen juoksuaskeleeni polvileikkauksen jälkeen. Olin aivan kuollut, kun juoksin 10 minuutin juoksulenkin. Siitä olen vaihtelevalla treenimäärällä (0-3 lenkkiä viikossa) päässyt muutamassa kuukaudessa siihen pisteeseen, että jaksan juosta 2,5 tuntia kerralla!

"Mitäs sitten seuraavaksi?", huomaan kysyväni itseltäni... Yksi tavoite on suoritettu, ja palan halusta keksiä itselleni uusia haasteita. Kerron sitten teillekin, kun löydän itselleni uuden projektin! Kyllä tämä marraskuu vaan on uuden alkua!

Väsyttääkö? :D

2 kommenttia:

 1. Vautsi! Mä haaveilen myös puolikkaan juoksemisesta, mut viime sunnuntaisen 14 km:n jälkeen penikat rupes raivoamaan. Säikähin kyllä itekkin jalkojen reagoimista, ja nyt sitten ollaan oltu neljä päivää juoksematta. Ehkäpä kohta taas pääsee lenkille. Onko sulla ollut koskaan ongelmia penikoiden kanssa? Ja jos on, niin miten oot hoitanut niitä/päässyt mahdollisesti eroon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaah, vanhat kunnon penikat... Mulla oli muutama vuosi sitten ihan jäätävät penikkakivut varmaan puolen vuoden ajan. Kylma/kuuma-hoitoja (kylmää ja kuumaa vettä n. minuutti kerrallaan, vuorotellen esim 10 minuutin ajan), hierontoja (kotona/hierojalla), foamrollerilla tai tennispallolla rullailua/pyörittelyä, venyttelyä ja lepoa :)

   Kannattaa myös kokeilla tulehduskipulääkekuuria, koska usein ne kireet lihaskalvot saattaa tulehtua. En muista tarkalleen miten itse söin, mutta olisko ollut tyyliin muutaman päivän kuuri buranaa muutaman kerran päivässä. Lisäksi kannattaa miettiä, onko kengät/lenkkarit hyvät ja onko niissä tarpeeksi iskunvaimennusta. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua! :)

   Tsemppiä penikoiden paranteluun ja juoksemiseen! Jos vaan jalat kestää, niin varmasti pystyisit juoksemaan puolimaratonin nopeastikin! Mulla ja mun miehellä pisin lenkki oli olllut 14,5km ennen tota puolikasta!

   Poista