torstai 5. marraskuuta 2015

Haasteita pukkaa

Maanantaina töihin mennessäni eräs nuori pesi työpaikkamme ikkunoita lisärahan toivossa. Naureskelin työkaverilleni, että meidänkin kämpän ikkunat kaipaisi epätoivoisesti pesua, hyvä kun ikkunasta enää näkee ulos. Työkaverini päivitteli samaa, ja kertoi ikkunanpesun olleen ajatuksena jo viime viikonloppuna, mutta hän ei ollut saanut kuitenkaan aikaiseksi.

Sovimme, että molemmat hoitavat ikkunanpesu-urakan tämän viikon aikana. Sunnuntaina olemme molemmat töissä, ja silloin kotien ikkunoiden on syytä loistaa ihan uudella tavalla. Ikkunanpesuhaaste vastaanotettu! Itse asiassa tarkoitukseni oli pesaista ikkunani jo tässä aamulla, mutta tämä tarkoitus koki pienen vastoinkäymisen, kun en löytänyt kodistamme ikkunanpesuun tarvittavia välineitä. :D Pitänee tehdä visiitti anoppilaan iltapäivällä...

Tässä vaiheessa olin innoissani aloittamassa ikkunanpesun. Välineet vain uupuu. :D

Kyllä minä totta kai mietin, onko kaiken pakko olla haastetta tai kilpailua. Eikö joskus siivoaminen voisi olla ihan vain siivoamista ilman sen kummempia haasteita, tai eikö urheilu voisi olla urheilua ilman sen suurempia tavoitteita ja kilpailuja? Mutta tosiasia taitaa olla, että ilman niitä haasteita, kilpailuja ja deadlineja en saisi mitään aikaiseksi :D

Ikkunanpesuhaaste ei ole ainoa haaste, joka tällä hetkellä on vireillä. Olemme kaveriporukalla lanseeranneet kilpailun, jossa yritetään parantaa tiettyjä urheilusuorituksia mahdollisimman paljon muutaman kuukauden aikana. Konsepti on vielä vähän suunnitteluasteella, mutta viime sunnuntaina suoritimme jo ensimmäisen urheilusuorituksen, joka oli sopivasti Cooperin testi. Minä olin kerrankin ajanottaja, sovimme että minun lähtökunnokseni sopii se 2700 metriä, jonka juoksin Pelastusopiston pääsykokeissa kuukausi sitten. Meidän poppooseen kuuluu 8 henkilöä, eli neljä pariskuntaa. Kaikkien Cooper-tulokset osuivat sinne 2400-2900 metrin tienoille, eli hienosti meni jo alkuunsa koko köörillä!

Seuraavaksi aiomme ottaa tulokset ainakin uinnissa ja lihaskunnossa. Uintimatkaksi joku sekopää ehdotti jopa 2 kilometrin uintia, joka kuulostaa kyllä minun korviini samalta kuin hukkuminen. Katsotaan, mikä on lopulta sovittu uintimatka... Lihaskunto-osuuttakaan ei ole vielä ihan tarkalleen päätetty. Voi olla, että se sisältää ainakin penkin, kyykyn, leuat ja vatsat. Kuulostaa tutulta - eikö vain? Parhaimmillaan siis lajeiksemme valikoituu  ihan tismalleen samat urheilusuoritteet kuin Pelastusopiston ja Pelastuskoulun testeissä on! Minullehan se sopisi paremmin kuin hyvin, koska kyseisiä lajeja olen muutenkin parantamassa. :)

Koetko olevasi tässä mielessä samanlainen kuin minä, eli saatko asioita aikaiseksi parhaiten juuri kilpailuilla, haasteilla ja deadlineilla? Vai ovatko sellaiset mielestäsi ennemminkin ahdistavia?

Ps. Jos koet ikkunoidesi kaipaavan pientä ehostusta ennen talvea, ota tästä vastaan ikkunanpesuhaaste! ;) Ikkunoiden pitää kiiltää sunnuntaihin mennessä, saa suorittaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti