torstai 26. marraskuuta 2015

Kuntotsekkaus

Olen valehtelematta yrittänyt saada itseäni urheilemaan koko tämän viikon ajan. Mutta on ollut lunta ja on ollut kiirettä ja on ollut maha kipeä ja on ollut kaikenlaista muuta. Tänään sain kuitenkin otettua itseäni niskasta kiinni. Pistin heti aamulla herätessäni urheiluvaatteet päälle, koska ihan totta, välillä urheilemaan lähteminen on jäänyt kiinni siitä, etten jaksa pukea treenivaatteita ylleni... :D

Olen monta vuotta sanonut, että mielestäni on aivan naurettavaa, että saleilla on kaiken maailman televisiot ja aikakauslehdet. Tänään kuitenkin huomasin selaavani telkku.comia ja katsovani, moneltako tulisi joku itseäni kiinnostava tv-sarja, jonka tahtiin voisin hölkytellä juoksumatolla. Klo 12-13 tuli "Kadonneet"-sarja, jota olen seurannut suurella mielenkiinnolla. Siinäpä vasta hyvä mahdollisuus juosta 10 kilometrin lenkki televisiota katsellen! Hölkyttelin salille klo 12, ja samantien juoksumatolle. Pistin television päälle ja mattoon vauhtia 10,6 (minulle on vähän jäänyt epäselväksi, mitä mikin vauhti tarkoittaa. Onko nuo km/h?).

Pettymys oli aika suuri, kun tajusin nähneeni kyseisen Kadonneet-jakson jo kahteen kertaan aiemmin! Loppuratkaisukin oli tuoreessa muistissa. Se siitä hyvästä ideasta. Juoksu alkoi tuntua melkoiselta tarpomiselta jo 15min kohdalle. Yritin hidastaa vauhtia, mutta pysäytinkin koko vempeleen. Enkä jaksanut enää laittaa sitä uudestaan päälle...

No, ajattelin, ehkä tämä oli huono päivä juosta. Ja ehkä juoksun kuuluukin tuntua nyt rankalta, koska viime lenkistä oli vierähtänyt jo 2 viikkoa aikaa!! :O Tajusin oikeasti vasta nyt, että viimeinen lenkkini oli ollut puolimaraton. Sen jälkeen en ole juossut kertaakaan. Mutta ei auta murehtia menneitä, pitää mennä sitten vaikka huomenna taas rauhallisesti hölköttelemään. :)

Juoksemisen sijaan menin kuntosalin puolelle tekemään penkkiä. Pistin muutaman lämmittelysarjan jälkeen 45 kiloa painoksi, ja pyysin itselleni varmistajan. Totesin tekeväni maksimit, noin 15-20 toistoa. Mutta lopulta tanko nousikin 22 kertaa! Eli jäin vain 3 toiston päähän minimisuoritteesta palomiestesteistä!

Menin sen jälkeen tekemään vielä kyykynkin. Katsoin kellosta minuutin aikaa ja aloin kyykätä. 25 toistoa. Paremmin kuin kertaakaan leikkaukseni jälkeen, enkä ole todellakaan ahkerasti kyykkäillyt. Kai juokseminenkin on auttanut tulosten parantamisessa, ja parempi pohjakunto mahdollistaa sen, että jaksaa tehdä pidempää sarjaa. Minimisuoritushan on 23 toistoa, joten tätä vauhtia voisin hyvin saada lisäpisteitäkin kyykättyä! :)

Tuntuu hyvältä nähdä, että pohjakuntoni mahdollistaa tällä hetkellä näin hyviä suorituksia. Jos haluan hakea keväällä myös Helsingin pelastuskouluun, testien läpäiseminen saattaisi oikeasti olla mahdollista. Ja vaikka hakisin vain Kuopioon, jonne minun ei lihaskuntotestejä tarvitse enää tehdä, tuntuisi siitä huolimatta hyvältä olla vaadittavassa kunnossa koulun alkaessa. Kyllä se tästä! :)

Penkkitreenin jälkeen kädet pumpissa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti