sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Mave-ennätys

Kokeilin tänään pitkästä aikaa maastavetoa. En ole yli vuoteen kokeillut sitä, koska olen kärsinyt polvileikkauksen lisäksi aina silloin tällöin selkäongelmista, eikä maastaveto silloin kuulosta hyvältä idealta. Keväällä 2014 keksin ottaa maastavedon mukaan treeniohjelmiin, ja se kehittyi kyllä kieltämättä kovaa vauhtia. Alussa sain tuskin sataa kiloa nostettua, mutta parin kuukauden treenin jälkeen maasta nousi jo 130 kiloa. Nuo lukemat tippuivat kuitenkin jo aikoja sitten takaisin sinne sadan kilon paikkeille, ja tuntui ehkä jotenkin masentavalta ajatukselta lähteä taas aloittamaan alusta...

Pystyn tekemään maastavetoa ainoastaan sumo-tyylillä, koska se on selälleni parempi. Kokeilin kerran normaalia maastavetoa, mutta sen jälkeen selkäongelmat menivät potenssiin viisi. Sumomavessahan jalat ovat normaalia leveämmällä. Sillä tavalla nostomatka on kenties hieman lyhyempi, mutta toisaltaan sumotyyli vaatii liikkuvuutta, ja siinä on tärkeää pitää polvet suorassa, etteivät ne lähde linkkaamaan sisälle päin.

Olen videokuvannut ensimmäisen sumo-treenini vuosi sitten keväällä, ja siitä voi nähdä pääpiirteittäin, miltä maastaveto sumotyyliin näyttää. Ihan täydellinenhän tuo tyyli ei silloin ollut (eikä ole edelleenkään). Ja esimerkiksi käsien liukumista voi estää magnesiumin käytöllä tai vetoremmeillä, niin enää ei ole tarvetta korjailla otetta kesken sarjojen... :)


Tämän päivän kunto oli se, että sain vedettyä 3x100 kiloa. Se oli todellakin enemmän kuin odotin, koska olin henkisesti valmistautunut siihenkin, että jaksaisin hädintuskin nostaa 80 kiloa. Pääsinpähän yli siitä korkeaksi kasvaneesta kynnyksestä, etten halua kyseistä liikettä edes kokeilla sen takia, että ajattelen sen menevän huonosti. Vaikka olen all time recordeista vielä todella kaukana, pidän tätä nyt ennätystuloksena. Turha se on vanhoja muistella, tilanteet muuttuvat ja nykyhetki on se, mikä ratkaisee. Ja onhan tästä hyvä lähteä eteenpäin! Into treenaamista kohtaan kasvaa aina, kun saa vähän tehtyä jotain uutta ja huomaa nopeasti kehityksen. :)

2 kommenttia:

 1. Maastaveto kuten penkkikin ovat aikalailla nostajan mittasuhteista kiinni, tämän olen jo oppinut lyhyellä kokemuksellani kyseisistä liikkeistä. :D Minä olen lyhytkätinen punnertaja ja maastaveto TÖKKII, etenkin painon pudotuksen jälkeen. Alku lähti nollatasolta hyvin, tulokset nousivat äkkiä ja sitten töks :(. Vedän kapealla, koska sumovetoon en ole vielä tarpeeksi notkea (kuulemma)...pöh. Olen oppinut vihdoin nostamaan jaloilla ja säästämään samalla selkää, pahat alaselkäjumit ovatkin loppuneet kuin seinään. Aiheesta riittäisi minullakin kirjoitettavaa. :D Tsemppiä sulle maastaveto hommiin, kiva lukea toisten treenipäivityksiä. :) (Bloggeri ei enää jostain syystä halua julkaista mun treenivideoita, niitä on tullut laitettua varmaan jo liikaa... :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noi mittasuhteet kyllä pitää ihan paikkansa näissä voimanostoliikkeissä. Johonkin asti toki pääsee ihan vaan treenaamalla, mutta etenkin huipputasolla alkaa geenien merkitys korostua. :)
   Mave on tietysti tekniikkalaji, ja siinä mielessä raadollinen, että sillä voi onnistua selkänsä aika pahastikin rikkomaan... Hyvä, että olet oppinut nostamaan jaloilla, niin pysyy kroppa kunnossa! Tsemppiä treeneihin ja kirjoitappa ihmeessä itsekin joku koottu pläjäys maastavedosta!! :)

   Poista