maanantai 9. marraskuuta 2015

Treenimotivaatio, missä olet?!

Täytyy sanoa, että viime viikkojen ajan treenaaminen on tuntunut kyllä aika puuduttavalta. Alkuun se oli ihan vain väsymyksestä johtuvaa saamattomuutta, mutta nyt on väsymys väistynyt ja saamattomuus jäänyt. :D

Tunnistan itsessäni kyllä ison tarpeen treeniohjelmalle, koska tällainen "haahuilu" tuntuu lähinnä turhauttavalta. Tänäänkin pohdin noin tunnin, menenkö salille ollenkaan vai en. Lopulta sain itseni raahattua salille, vieläpä juoksujalkaa, mutta salilla jaksoin tehdä vain kolme liikettä ennen kotiin palaamista. Tilanne alkaa olla aika samanlainen kuin viime keväänä yrittäessäni päästä takaisin treenin makuun polvileikkauksen jälkeen. Silloin pelastukseni oli se, että mies vaihtoi kanssani samalle salille ja sain treeniseuraa. Nyt uskon, että jo treeniohjelman saaminenkin voisi muuttaa tilanteen parempaan.

Minähän aloitin jo sitä viime vuoden saliohjelmaa, ja vieläpä isolla innolla. Homma tyssäsi kuitenkin heti alkuunsa. Ei se tuntunut enää samalta; se mikä oli viimeksi jännittävää, tuntui tällä toisella kierroksella todella puuduttavalta.

Onneksi kuitenkaan tämä treeni-innon puute ei tarkoita sitä, että olisin täysin jäänyt sohvaperunoitumaan. Sovin torstaille puolimaratonin parin tyttökaverini kanssa. Heitä jäi vähän kaivelemaan, että menimme mieheni kanssa juoksemaan puolikkaan ilman heitä, niin pitää korjata se vääryys nyt samantien! :D Ja onhan se puolikas mukava juosta uudestaan nyt, kun tietää matkan sujuvan varmasti ihan mukavasti.

Tämän toisen puolimaratonin jälkeen ajattelin kääntää katsetta sen verran tulevaan, että alan juosta taas yhden Cooperin testiin valmistavan juoksutreenin viikossa. Olkoon se sitten minkälainen inervalli/vauhdikas juoksentelu tahansa, niin vähän jotain muuta kuin tämänhetkinen hölkyttely. :) Yritän myös itselleni vakuuttaa sitä, että vaikka salitreeni nyt aavistuksen verran tökkisi, juokseminen onkin tällä hetkellä se tärkeämpi asia. Millään muulla treenillä ei oikeastaan ole tavoitteideni kannalta mitään väliä, jos en pysty keväällä juoksemaan Cooperin testissä 2800 metriä. Päätavoitteesta ei siis ole kysymystäkään!

Ps. Jos jollakulla on samanlainen tilanne kuin minulla, eli olisi kovasti treeniohjelmaa vailla (mutta ei ole, kuten minä, vielä varannut itselleen treeniohjelmaa), käykää tsekkaamassa parin kaverin firma osoitteesta http://www.fitnessfactor.fi/ tai käykää tykkäämässä facebookissa heidän sivuistaan, niin voitte voittaa treeniohjelman ilmaiseksi :)

Pps. 20 000 sivukatselua meni viikonlopun aikana heittämällä rikki, kiitos kaikille lukijoille siitä! :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti