perjantai 13. marraskuuta 2015

Yhteiset harrastukset - parisuhteen kulmakivi

Usein puhutaan, että yhteiset harrastukset ja kiinnostuksenkohteet piristävät parisuhdetta, tai voivat olla jopa parisuhteen "suola". Se nyt ei ole varmaan mikään yllättävä havainto, ainakin minun mielestäni kuulostaa aika itsestäänselvältä, että jonkinlainen yhteinen tekeminen ja ajankäyttö on kaikissa ihmissuhteissa tärkeää. Voihan se yhteinen "harrastus" olla vaikka elokuvien katselu tai ruoanlaitto yhdessä.

Meillä meni parisuhde ehkä jossain vaiheessa liiankin paljon siihen, että yhteinen tekeminen oli herkuttelua, ulkona syömässä käyntiä ja television katselua. Se oli helppo ratkaisu, ja tuntui tekevän yhteisestä ajasta jollain tavalla spesiaalia. Lopputulos tietysti ei ole kovin hyvä, vaan huomaamatta voi kerryttää itselleen hyvän määrän "rakkauskiloja".

Kyllä me vieläkin käymme syömässä ulkona. Tällä viikolla taisimme käydä tiistaina syömässä siipiä ulkona. Ja mökillä meillä oli mukana keksipaketti. Televisiota katselemme usein iltaisin, ja ensi viikon tiistaille varasimme juuri paikat Finnkinon Mystery-näytökseen, jonka sisältö selviää vasta elokuvan alettua! (Elokuvahetki saattaa kuitenkin sisältää myös pientä herkuttelua.)

Mutta meillä sporttiset harrastukset ovat myös aina olleet yhdistävä tekijä. Lavatansseissa kävimme muutamaan kertaan syksyn mittaan, mutta työkuviot sekoittivat pakkaa niin paljon, ettemme taida enää uskaltaa mennä paikalle useiden viikkojen tauon jälkeen... Salilla käymme yhdessä ja erikseen, ja juoksemassa olemme käyneet tosiaan ihan puolimaratoniin asti. Satunnaisesti käymme yhdessä uimassa, ja mieheni on siitä ihana, että hän lähtee kyllä mukaan kaikenlaisiin erikoisempiinkin aktiviteetteihin, kun sellaisia vaan tulee päähän. :)

Thaimaassa lomaillessamme suoritimme Open Water -sukelluskurssin.

Mutta meille on tässä syksyn mittaan ilmaantunut myös yksi kenties vähän omituisempi yhteinen harrastus: kirjan lukeminen! :D Meillä on nyt toinen "iltasatukirja" menossa. Luemme lähinnä iltaisin nukkumaan mennessä, mutta myös esimerkiksi automatkoilla, ja toissapäivänä mökillä. Mielestäni se on kivaa ajanvietettä, voi löhöillä lähekkäin kirjaa lukien, ja luetusta voi yhdessä myös keskustella. Kuin edistynyt versio lukupiiristä!! Minä olen tähän asti ollut se, joka lukee ääneen, mutta voisihan sitä vaikka vaihdella halutessaan. :)

Millaisia yhteisiä harrastuksia teidän parisuhteeseenne kuuluu? Voiko parisuhde toimia ilman niitä? Koetteko, että harrastuksien kuuluu olla ennemminkin "omaa aikaa" kuin parisuhdeaikaa? Entä kaipaatteko, että urheilu on parisuhteessa yhteinen harrastus, vai oletteko onnellisesti parisuhteessa, jossa urheilu on vain toiselle osapuolelle kiinnostuksenkohde? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti