torstai 10. joulukuuta 2015

Fitkini Challenge ja alkukuvat

Tänään ajattelin kirjoitella enemmän aloittamastani ohjelmasta, eli Fitkini Challengesta. Minähän kirjoittelin jo täällä ajatuksiani uutta ruokaohjelmaa kohtaan, mutta nyt vuorossa se toinen puoli, eli urheilu. Kohta alkaa olla ensimmäinen treeniviikko takana, ja olo on tosi innostunut. Olen tehnyt jo kaikki tämän viikon saliohjelmat, koska viikonloppu on niin kiireinen, etten luultavasti ehdi salille.

Ennen ohjelman aloittamista jokainen Fitkini Challengeen osallistuva kirjoitti omaan profiiliinsa tietoja itsestään sekä toiveitaan ohjelman suhteen. Minun toiveeni oli kasvattaa voimaa ja saada "siistimpi" kunto ilman sen suurempia painonpudotuksia. Lisäksi oma piilotavoitteeni oli kasvattaa motivaatiotani urheilua kohtaan, koska niin hullulta kuin se sporttisen nuoren naisen suusta kuulostaakin, salille lähteminen on ollut viimeaikoina aika hankalaa.

Sain ohjelmani maanantaina illalla, ja yhtäkkiä en epäillyt hetkeäkään, jaksaisinko mennä vielä käymään salilla. Eikä motivaatio-ongelma iskenyt myöskään eilen tai tänään, vaikka minun piti herätä aika aikaisin salille ennen töiden alkua. Totta kai innostus uusia asioita kohtaan on aina isompi kuin normaalia arkea kohtaan, mutta siksi tykkäänkin siitä, että tässä ohjelmassa jaksot ja tavoitteet muuttuvat kuukauden välein. Nyt kun olen tehnyt kerran kaikki treenit, olen jo tehnyt neljäsosan tämän ohjelman treeneistäni!

Pitää myös sanoa, että jos ruokavalioni on nyt monipuolisempi, niin on myös treenini. Vaikka olen käynyt usean vuoden ajan salilla, ohjelmassa oli minulle ihan uusia liikkeitä, ja lisäksi huomiota on annettu mielestäni aika tasaisesti kaikille lihasryhmille. Minä olen ehkä palomieshaaveiden takia liiaksikin keskittynyt vain kyykkäämään ja penkkaamaan. Tämä on mukavaa vaihtelua. :)

Minun viisijakoisessa ohjelmassani treenialueet menevät tällä hetkellä näin:
1. päivä: etureidet ja vatsa
2. päivä: rinta ja ojentajat
3. päivä: selkä ja vatsa
4. päivä: takareidet, pakarat ja pohkeet
5. päivä: olkapäät, hauikset ja kyynärvarret.

Kiinnostaako teitä tietää tarkemmin jostakin ylläolevista treeneistä? Voisin ottaa jonkun treenipäivän tarkempaan katseluun tulevalla viikolla.


Alkupullistelut maanantailta. Painon ei tarvitsisi muuttua mihinkään, mutta voimaa lisää, kiitos! :)

Ps. Jos et vielä tykkää Dream of Firen Facebook-sivuista, käyppäs tykkäämässä niin näet aina kun tänne on tullut uusia tekstejä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti