tiistai 8. joulukuuta 2015

Uusi ruokaohjelma

Puhuinkin jo aiemmin siitä, että tilasin itselleni Bodycampin tarjoaman Fitkini Challenge -ohjelman. Se on 5 kuukauden mittainen ohjelma, joka on jaettu kuukauden kestäviin jaksoihin. Eilen alkoi perusjakso, jota seuraan vuodenvaihteen yli.

Ymmärrän hyvin epäluuloisen asenteen kaikenlaisia tiukkoja ohjelmia kohtaan. Olen itsekin sitä mieltä, että liian tarkka ruokavalio voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä, ja treenien suhteenkin pitää pitää järki kädessä.

Koen kuitenkin, että tässä vaiheessa terveellisen ruokavalion seuraaminen on todellakin vain hyvä juttu minun elämässäni. Minun ruokavalioni ei nimittäin ole koskaan ollut lähelläkään terveellistä, vaikka joku niin voisikin kuvitella. Tämänkin syksyn ajan olen elellyt elämääni syömällä noin 3 kertaa päivässä. Kalorivajetta olen paikkaillut mäsäyttämällä välillä todella epäterveellisiä ravintola-aterioita, tai herkuttelemalla töiden jälkeen karkkipussilla.

Uutta ruokaohjelmaani seuraamalla syön noin 2200 kaloria päivässä. Ruokaohjelma on rakennettu niin, että ravintoarvot ovat kohdallaan, ja lautasella pyörii nyt myös enemmän kasviksia. Ruoat ovat simppeliä kotiruokaa, jota on helppo tehdä ja mukava syödä.Mitä minä tällä tekstillä yritän sanoa, on varmaankin se, että ruokaohjelma ei välttämättä tarkoita jatkuvaa itsensä nälässä pitämistä pelkällä rahkalla ja proteiinijauhoilla. Joskus ruokaohjelma voi tarkoittaa sitä, että syö enemmän kuin aiemmin, mutta valitsee vain suuhunpistämisensä vähän huolellisemmin. Toki tavoitteetkin vaikuttavat. Minun tavoitteeni on nimenomaan ruokavalion muuttaminen terveellisemmäksi ja säännöllisemmäksi, painonpudotustavoitetta minulla ei ollut (mutta en myöskään toivo painoni tästä enempää nousevan).

Ja kun sen ohjelman on nenänsä eteen saanut, jokainen tietysti itse valitsee, kuinka tarkasti sitä seuraa. Itse ainakin aion pitää juhlat juhlina, enkä aio jouluaattona ottaa vanhemmilleni mukaan omia ruoka-astioita. Toki juhlassakin voi sitten miettiä, onko tarvetta vetää napaa ihan överitäyteen, vai syödä kohtuudella. :)

Eilen aloitin myös treenit uuden treeniohjelman mukaan, ja pyysinpä myös miestäni ottamaan lähtötasokuvat, jotta voin sitten vertailla mahdollista muutosta tulevaisuudessa. Kirjoitan jonain toisena päivänä tarkemmin siitä, minkälaista treeniohjelmaa tulevien viikkojen ajan seurailen. Haastetta tuo omien juoksutreenien liittäminen salitreeneihin, mutta eiköhän sekin onnistu. Kävin tänään ostamassa uudet lenkkarit vanhojen raihnaisten tilalle, joten into juoksun suhteen on sen kuin kasvanut! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti