maanantai 4. tammikuuta 2016

Fitkini Challengen toinen kuukausi

Huh heijaa, tämä vuosi on mennyt kokonaan sairastellessa! Nokka vuotaa kuin viimeistä päivää, kurkku on kipeä ja olo muutenkin tukkoinen ja nihkeä. Enkä ole siis treenannut ainuttakaan treeniä koko vuonna. Kuulostaa ehkä aavistuksen dramaattisemmalta kuin mikä tilanne todella on, mutta flunssailu alkaa kyllä jo näiden muutamien päivien jälkeen kyllästyttää. Huomenna olisi tarkoitus lähteä käväisemään vapaapäivien kunniaksi Espoossa. Tulen sieltä kotiin keskiviikko-iltana, ja torstaina toivottavasti olen taas terveenä urheilemassa. :)

Oli "hauska" tajuta asiaa miettiessäni, että ns. entisessä elämässäni ei olisi tullut kuuloonkaan jättää treenejä flunssan takia välistä. Puhumattakaan peleistä, joihin mentiin suurinpiirtein pää kainalossa. Siinä ei paljon painanut edes se, että joukkuekaverilla oli muutama vuosi sitten flunssaisena treenaamisesta sydänlihaksentulehdus. Nyt olen onneksi elämässäni sellaisessa tilanteessa, että voin itse puhtaasti omasta tuntemuksestani päättää kannaltani terveellisimmän ja parhaimman ratkaisun. Kun olen kipeä, voin jättää viikon treenit välistä, eikä siitä tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, vaikka veri urheilemaan vetääkin.

Ensimmäinen kuukausi Fitkini Challengea on takana päin. Joulukuu oli treenien ja ruokailujen osalta risainen, mutta silti olen todella tyytyväinen. Vaikka ruokailuni oli risainen, se oli huomattavasti parempi kuin olisi ollut ilman ruokaohjelmaa. Ja vaikka en sairastelujen, joulun ja maratonyrityksen takia ihan jokaista treeniä ehtinyt tehdä, tein silti enemmän kuin olisin tehnyt ilman ohjelmaa, ja ennen kaikkea tein treenini paremmin ja laadukkaammin.

Kuva viime viikolta. Lihakset saa pikku hiljaa enemmän muotoa :)

Kaikista eniten olin yllättynyt viime viikon keskiviikkona, kun kokeilin rintalihastreenin alkuun penkkipunnerruksessa tavoitteenani olevaa 45 kg toistomaksimia. En ole kokeillut sitä kuukauteen, ja viimeksi taisin saada 22 toistoa. Minä jos kuka tiedän, että yhdenkin lisätoiston saaminen siihen tulokseen on työn ja tuskan takana. Ja ilman ainuttakaan pitkää penkkisarjaa tulos oli kuukaudessa Fitkini Challengen treeniohjelmalla parantunut 3 toistolla! Eli keskiviikkona onnistuin penkkaamaan 25 toistoa 45 kilolla, mikä on minimiraja Pelastusopiston pääsykokeissa, ja jollaiseen tulokseen olen viimeksi yltänyt pääsykokeissa elokuussa! :) Olen siis penkkitulokseni suhteen vaaditussa kunnossa, ja suunta on vain ylöspäin!

Tänään alkoi Fitkini Challengen toinen treenikuukausi. Treeniohjelma on muuttunut jonkun verran, ja mielestäni jopa parempaan suuntaan. Tähän treeniohjelmaan on tullut mukaan myös leuanvedot, ja mielestäni ohjelmassa painotetaan kyykkyä jopa enemmän kuin ensimmäisessä kuukaudessa (jolloin siis silloinkin kyllä kyykkytulokseni parani ja jalkojen lihaksisto parani). Kirjoittelen enemmän treeneistä sitten, kun olen päässyt niitä kokeilemaan. Kipeänä en viitsi edes alkaa kehityskuvia ottamaan, joten otan nekin vasta loppuviikosta. Mutta eiköhän tämä taas iloksi muutu, nyt olisi ainakin hirmuinen into päästä taas salille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti