keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Cooperia ja pohdintaa

Sain tänään itseni lopulta klo 21 aikaan raahattua salille. Eilen en saanut ollenkaan, vaan menin nukkumaan jo ennen klo 22 illan koomailun jälkeen. Tiedän, että voisin treenata enemmän, uskon että minun pitäisi treenata enemmän. Joskus poden huonoa omaatuntoa siitä, etten ole siinä kunnossa, missä voisin olla. Olenhan aina tähdännyt oman potentiaalini täyttämiseen, henkilökohtaiseen maksimiin, ja olen aina tähdännyt siihen nimenomaan runsaan, laadukkaan treenin kautta.

Olen tottunut treenaamaan enemmän kuin nyt. Olen tottunut siihen, että kroppa on väsynyt, ja olen tottunut siihen että myös mieli voi olla väsynyt, mutta siitä huolimatta en jättänyt treenejä välistä. Aina pystyi tinkimään jostain muusta. Olen tottunut elämään ja hengittämään urheilua, ja olen tottunut nauttimaan siitä, ja olemaan siitä riippuvainen.

Joka kerta, kun mietin huonolla omallatunnolla treenimääriäni ja treenieni laatua, palaan ajatuksissani siihen, missä olin aiemmin. Kävin urheilulukiota, jossa oppitunnilta poissaoloon ei tarvinnut muuta syytä kuin treenit. Nukuin pommiin koulusta melkein joka päivä (paitsi aamutreenipäivinä 3x viikossa). Saatoin myös lähteä aiemmin koulusta, en sen takia että oli treenit, vaan sen takia, että ehdin syödä kaksi tuntia ennen treenejä. Nukuin koulumatkat, nukuin treenimatkat. Nukuin jopa luokassa takapulpetissa. Olin kyllä tottunut urheiluelämään, mutta urheiluelämä tarkoitti tinkimistä kaikista muista elämän osa-alueista, ja keskittymistä vain ja ainoastaan urheiluun. Myös AMK:ssa ollessani enneminkin opiskelin urheilun ohella, kuin urheilin opiskelujen ohella.

Minä en ole tottunut tekemään näin paljon töitä, olemaan parisuhteessa, näkemään ystäviä ja LISÄKSI treenaamaan paljon. Siihen ei tunnit viikoissa eikä vuorokausissa riitä, eikä siihen riitä myöskään henkinen eikä fyysinen jaksaminen. Olen tullut siihen tulokseen, että tosiasiassa minulla ei ole tarvettakaan lisätä treenimääriä (laadun voisin toki silti tehdä paremmin), vaan korjata päässäni olevat vanhentuneet odotukset.Siitä on nyt neljä viikkoa, kun juoksin vuoden ensimmäisen cooper-treenin kuntosalini juoksumatolla. Tänään juoksin viidennen cooper-treenini, ja olen tosi tyytyväinen tuloksiin. Olen myös ehkä salaa yllättynyt hyvästä kehityksestä vähillä treenimäärillä, ja siitä kumpusivat myös aiemmat pohdintani. Päätin koota kehitystä näkyviin, niin myös oma pää ymmärtää sen paremmin.

12.1.2016: 12 minuuttia vauhdilla 12km/h. 2400m cooper
19.1.2016: 12 minuuttia vauhdilla 12,5km/h. 2500m cooper
28.1.2016: 6 minuuttia vauhdilla 13. 2600m cooper-vauhtia
1.2.2016: 12 minuuttia vauhdilla 13. 2600m cooper
10.2.2016: 7 minuuttia vauhdilla 13,5. 2700m cooper-vauhtia.

Tavoitteenihan oli parantaa cooper-tulosta sata metriä kuukaudessa. Näyttäisi kuitenkin siltä, että kehittyminen tapahtuu nopeammin. Ensimmäisen kuukauden aikana tulos on parantunut yli 200 metriä. Ensi viikolla aion juosta täydet 12 minuuttia vauhdilla 13,5, ja sitten sivuutan jo viime syksyllä pääsykokeissa juoksemaani matkaa. Mikä hurjinta, vauhti 14 tarkoittaa jo tavoitevauhtiani, eli 2800 metriä. Se on vauhti, jonka pistän seuraavaksi juoksumattoon, kun saan ensi viikolla rykäistyä havittelemani 2700 metriä. Aivan mieletöntä...! Tässä on kyllä laji, jossa kehittyminen näkyy todella nopeasti. :)

Vaikka en vielä tässä kuussa pääsisi tuota 2700 metriä pidemmälle, niin silti: maaliskuussa 2800m, huhtikuussa 2900m, toukokuussa 3000m! Toki olettaen, etten tule pahemmin kipeäksi tai loukkaannu. Mutta eiköhän me voida nyt yksimielisesti todeta, että tämä on se kevät, kun Heini menee Pelastusopistoon. ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti