torstai 25. helmikuuta 2016

Työmatkapuolimaraton

Tänään tuli repäistyä vuoden ensimmäinen yli puolen tunnin mittainen juoksulenkki. Pääsin aamulla mieheni kyydillä töihin, ja paluumatka kotiin pitikin sitten kulkea omin jaloin. Vaihdoin töiden jälkeen juoksutrikoot jalkaan ja pakkasin reppuni (tai lähinnä tyhjensin kaiken turhan pois). Nesteytyksestä huolehti kaksi parin desin juomapulloa, jotka tungin tuulitakin taskuun.

Etukäteen vähän jännitti, miten juoksu sujuu talvisäässä, ja etenkin kun edellisestä pitkästä juoksulenkistä oli jo hetkinen vierähtänyt. Mutta hyvinhän se sujui! Ekat 10km meni kuin siivillä, ja 17 kilometriin asti tuntui vielä suht kevyeltä. Kun lopulta pääsin Tampereen keskustaan asti, alkoi väsyttää aika kovasti (sillä yhdellä eksymisestä johtuneella järkyttävällä ylämäellä saattoi olla osuutta asiaan). Juoksin kuitenkin vielä kaupungin läpi ja ihan kotiovelle asti.

Kännykkä kuoli jo puolimatkassa, vaikka akku oli täynnä, joten tarkka kilometrimäärä jäi vähän epäselväksi. Mutta veikkaukseni on 20 kilometrin luokkaa. Reittiopas näytti etukäteen 19 kilometriä, mutta vähän tuli tosiaan loppumatkasta eksyttyä... :P Aikaa tähän juoksenteluun meni 2h 8min.

Nyt väsyttää aivan mielettömästi, mutta samalla kuitenkin tuntuu, että voisihan tämän tehdä vielä joskus uudestaankin! Ehkä otan tämän jopa tavaksi! 

Pakko sanoa, että olin tosi ylpeä itsestäni kotiin päästessäni. Ei ihan joka tyyppi lähtisi vetämään tuollaista kotimatkaa apostolinkyydillä. Ensi kerralla, kun manaan omaa laiskuuttani, pitänee palata ajatuksissa tällaisiin hetkiin ja antaa itselle myös vähän kredittiä. :)

Ps. Oletko miettinyt ulkona juoksemista, mutta et ole aivan varma, kuinka paljon/mitä pukea päälle? Minulla toimi todella hyvin ohuet juoksutrikoot, hihaton toppi ja tuulitakki. Käsineet käteen ja buffi päähän, niin kyllä kelpasi. Ei tullut yhtään kylmä, mutta ei myöskään tullut kuuma (hikoilukin tuntui alkavan kunnolla vasta kotiin päästyä!). :)

Koska kännykkä kuoli ja kuvat jäi ottamatta, niin tässä vanhan kuvan avulla tiivistys päivän fiiliksistä! :D

2 kommenttia:

  1. Hui, kylläpä sä tarkenet vähillä vaatteilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, nyt kun sanoit, niin mun pukeutumisvinkit ei varmaan ole kovin hyvät valtaväestölle, kun mulla on aina kuuma... :D

      Poista