perjantai 4. maaliskuuta 2016

Ruokaohjelman fiksailuja

Tämä on ollut kaikin puolin mukava päivä. Ei ihmekään, minulla nimittäin on vapaapäivä! Kävin ensimmäistä kertaa treenaamassa sitten viime viikkoisen puolimaratonin, joka jätti oikean jalkaterän ulkosyrjän aika kipeäksi.

Tänään kävin kuitenkin salilla pyörähtämässä, juoksin 2800m coopervauhdilla "alkulämmittelyksi" 6 minuuttia, ja tein siihen perään vielä jalkatreenin. Fitkini Challengessa alkoi tämän viikon maanantaina uusi jakso, joka on ohjelman toisiksi viimeisin. Minä jatkan eteenpäin kolmijakoisella treeniohjelmalla, jonka pyysin aikatauluongelmien ja myös muiden (ensisijaisten) urheilutavoitteiden viedessä energiaani.

Pidän tästä kolmijakoisesta ohjelmasta enemmän kuin aiemmasta. Tässä ohjelmassa treenaan kerran viikossa alakropan, kerran viikossa yläkropan ja kerran viikossa selän. Tänään tein ensimmäistä kertaa jalkatreenin, joka varsinkin juoksun jälkeen tuntui todella rankalta. Kyykkysarjojakin oli viisi, vaikka yleensä olen tottunut vain kolmeen tai maksimissaan neljään sarjaan. Minusta oli myös mukavaa vaihtelua, että ohjelmaan oli tullut suorin jaloin maastaveto, joka on todella tehokas takareisiliike.

Myös muut ohjelmat näyttivät äkkiseltään hyviltä. Selkäohjelmassa pääsen paitsi vetämään leukoja, myös mavettamaan. Yläkroppatreeni näytti ohjelmista kaikista rankimmalta. Se alkaa penkkipunneruksella, jonka jälkeen väsytetään muutenkin rintalihakset ja olkapäät, ja sen jälkeen pitäisi jaksaa vielä tehdä dippejä ja kapeaa penkkipunnerrusta! Saa nähdä, miten minulle käy... :DRuokaohjelman suhteen en ollut todellakaan yhtä tyytyväinen. Ensireaktioni oli nauru, joka vaihtui melkoiseen pettymykseen. Minulla oli ruokaohjelma, jossa päivittäinen energiansaanti oli vain 1450 kaloria. Eihän se ole ollenkaan se, mihin minä pyrin! Minähän halusin vain parin kilon painonpudotuksen, jos sitäkään. Tavoitteenani oli lihasten ja voiman kasvatus, eikä laihduttaminen! Ohjelmien edetessä kalorinsaanti on koko ajan pienentynyt, ja minä olenkin sitten vähän "paikkaillut" mielestäni liian vähäistä kalorinsaantia omilla ohjelman ulkopuolisilla eväillä, tai syönyt vain reippaampia annoksia.

Nyt tuo ruokaohjelma oli kuitenkin jo niin pielessä omien tavoitteiden kannalta, että minä en mitenkään olisi voinut ottaa sitä itselleni käyttöön. Laitoin viestiä eteenpäin Bodycampille, ja sieltä tulikin nopeasti vastausta, että kannattaa ottaa heti seuraavana aamuna puhelimitse yhteyttä asiakaspalveluun, niin ruokaohjelma vaihdetaan paremmaksi.

Soitin tänään asiakaspalveluun, ja luurin toisessa päässä laskettiin tavoitteitani ja treenimääriäni silmällä pitäen uudestaan kaloritarpeeni. Hän laskeskeli, että peruskulutukseni on noin tuon 1450 kaloria, ja siihen päälle salitreenien ja juoksutreenien kulutus sekä työssä tapahtuva kulutus, jolloin keskimäärin kokonaiskulutus voisi päivässä olla noin 2600 kaloria. Tulimme siihen tulokseen, että kalorimäärää nostetaan 2200 kaloriin, jolloin voi vielä pitää ohjelmassa ns. herkkupäivän, josta minä olen kovasti pitänyt... :D

Tulipa siis todennettua, että tällainen netissä tapahtuva valmennuspaketti ei tietenkään vastaa henkilökohtaista personaltraineria. Oma pt varmasti käyttää ainakin jonkin verran enemmän aikaa pohtiakseen juuri sinulle sopivan treeni- ja ruokaohjelman. Lisäksi kasvoikkain keskusteltaessa saa itsekin paremmin tähdennettyä omia tavoitteitaan ja toiveitaan.

Toisaltaan varmasti kaikki nettivalmennukseen tarttuvat tiedostavat sen, ettei se ole sama asia kuin henkilökohtainen valmentaja. Jos katsoo hintalappua, pitäisi olla varsin selvää, että alle 100 eurolla saa erilaisen valmennussuhteen kuin usealla sadalla eurolla.

Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, miten tämä väärinymmärrys korjattiin. Asiani hoidettiin nopeasti ja tehokkaasti, ja nyt minulla on ohjelmat, jotka miellyttävät varmasti sekä päätä että kroppaa. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti