perjantai 29. huhtikuuta 2016

10 päivää!

Kymmenen päivää h-hetkeen, kyllä vaan aika menee vauhdilla. Kävin äsken juoksemassa toisiksi viimeisen harjoitus-cooperin, viimeisen vuoro taitaa olla tulevana tiistaina. Jos totta puhutaan, juoksin edellisen cooperin maanantaina. Se oli kuitenkin melkoinen floppi, ja stressitasot nousivat niin korkeaksi, että löin kaikki blogiini viittaavat välilehdet pois silmistä. Kai se on myönnettävä, että pettymyksistä julkisesti kirjoittaminen ei edelleenkään tule kovin luonnostaan. Miten paljon mukavampaa onkaan tulla jakamaan kanssanne onnistumisenkokemuksia... :)

Maanantaista jälkikäteen sen verran, että juoksin ensimmäistä kertaa täydet 2800 metriä. Aika oli kuitenkin huomattavasti huonompi kuin olin odottanut. Juoksin jo ensimmäiset 2400 metriä 20 sekuntia hitaammin kuin edellisellä kerralla, ja loppuaikani oli jotakuinkin 12min 45s.

Vaikka olin pettynyt, stressaantunut ja harmissani, en kuitenkaan täysin menettänyt toivoani. Järki sanoi, että juoksin liian nopeasti uuden cooperin, vain kaksi päivää edeltävän jälkeen. Lisäksi vettä tuli taivaan täydeltä, tuuli, olin yksin ja juoksukenttä märkä. Olosuhteet eivät olleet hyvät, ja kierrosaikani olivat pahimmillaan yli 15 sekuntia vaadittavaa hitaampia.

Tänään menin juoksemaan mieheni ja hänen ystävänsä kera. He juoksivat joka toisen kierroksen, ottivat aikaa ja kannustivat. Yhtäkkiä ensimmäiset 5 kierrosta tuntuivat ihan siedettäviltä ja puristamista vaati vain viimeiset kaksi kierrosta. Viimeinen kierros meni hurjaa vauhtia, ainoastaan ensimmäinen kierros oli ollut sitä nopeampi. :)

Lopputuloksena olin juossut 2800 metriä, 7 täyttä kierrosta, aikaan 12 minuuttia, 8 sekuntia. Oksennus ei ollut kaukana, ja voimia piti keräillä maassa makaamalla muutama minuutti, mutta niin sen kuuluu mennäkin. Tämä antoi aivan mielettömän lisäbuustin tulevia kymmentä päivää ajatellen. Minun haaveeni ja unelmani on kahdeksan sekunnin päässä. Lähempänä kuin koskaan.


Tuossa vielä kierrosajat. Eli pyöristettynä:
1.kierros: 1min 38s
2.kierros: 1min 46s
3.kierros: 1min 45s
4.kierros: 1min 46s
5.kierros: 1min 46s
6.kierros: 1min 46s
7.kierros: 1min 42s

Aika tasainen rivistö, eiköhän noista keskimmäisistä kierroksista saada kymmenessä päivässä kustakin sekunti tai kaksi puristettua! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti