maanantai 18. huhtikuuta 2016

3 viikkoa pääsykokeisiin

Tänään on tasan kolme viikkoa aikaa saada itsensä tarpeeksi hyvään kuntoon pääsykokeita varten. Toisin sanoen kiire tulee ja jännittää. Juttelin tänään aamulla äitini kanssa puhelimessa, ja harmittelin sitä, että kaikki on taas jäänyt näin viime tippaan. Ja kun koko ajan on kuitenkin tullut treenattua, omasta mielestä ihan hyvinkin. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että nyt ei ole aika jossitella tai harmitella, vaan painaa kovaa loppuun asti. Kyllä minulla päivittäin käy mielessä, että jos en nyt onnistu cooperin testiä juoksemaan (tai muuten vain en pääse kouluun sisään), homma alkaa taas ihan alusta. Sitten on taas suoritettava lihaskuntotestit, ja ollaan samassa tilanteessa kuin vuosi sitten.

Kävin tänään taas juoksemassa yleisurheilukentällä. Alkuun vähän jännitti, miten se juoksu tulee sujumaan, koska viikonloppuna ei tullut elettyä ihan terveellisimmällä mahdollisella tavalla. Ihan hyvin kaikki kuitenkin meni. Juoksin taas pari lämmittelykierrosta ennen varsinaista suoritusta. Tänään olin itse juoksuni kellottaja, eikä paikalla siis ollut lisäkseni ketään muuta. Sain kuitenkin psyykattua itseni juoksemaan täydet 5 kierrosta, eli 2000 metriä. Jäin tavoiteajastani muutaman sekunnin, koska kolmas ja neljäs kierros menivät pari sekuntia liian hitaasti. Viimeiseen kierrokseen sain itseni psyykattua kovempaan vauhtiin.

Fiilikset ovat taas todella paljon edellisviikkoa paremmat. Taas olen yhden kierroksen lähempänä tavoitetta, ja toivottavasti loppuviikosta saan vielä kuudennenkin kierroksen pingottua. Sitten kun olen sen tehnyt, mieli on jo huomattavasti keveämpi. Silloin minulle jäisi 3 harjoituskertaa aikaa juosta 7 kierroksen, eli 2800 metrin coopereita. Siinä ehtii jopa kuroa kiinni sekunteja, jos käy niin, että ensimmäisellä yrittämällä 2800 metrin juoksemiseen menisi esimerkiksi 12 minuuttia ja 10 sekuntia. Kunhan tällä kertaa viimeinen loppusuora ei jäisi erottamaan minua koulupaikasta.

Viimeksi juoksu jäi tämän verran vajaaksi - toivottavasti tällä kertaa ei.
Uintia menen kokeilemaan huomenna. Tänään töihin tullessani minua odotti mukava yllätys. Tänään tuli voimaan etuus, jonka mukaan kymmenen kerran uintikortin kaupungin uimahalliin saa 25 eurolla (normaali hinta 50e). Minä käyn uimassa sekä täällä, että Tampereella, vähän riippuen siitä, käynkö uimahallilla työmatkallani vai vapaapäivänä. Katselin kalenteristani, että työmatkalla suoritettuja uintireissuja tullee vielä muutama ennen pääsykokeita. Mielelläni kuitenkin jatkan uinteja vielä sen jälkeenkin. Lisäksi uintikortin käyntejä voi käyttää myös pingikseen, squashiin ja kuntosalille, eli tulevat varmasti käytettyä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti