torstai 14. huhtikuuta 2016

Juoksutreenien etenemistä

Eilen oli pelottavan lähellä jättää treeni välistä ja siirtää seuraavaan päivään. On se ihmismieli vaan heikko, vaikka miten tietää, että nyt ei ole varaa skipata yhtä ainutta harjoitusta. Klo 21 löysin jostain voiman jättää aiemmin illalla ostettu karkkipussi kämpille lojumaan, ja kääntää nokka kohti yleisurheilukenttää.

Juoksin alkuun pari lämmittelykierrosta, ja olo oli suhteellisen hyvä, vaikka olin syönyt vähän huonosti. (Ketä minä yritän huijata, kyllä käsi oli käynyt myös sillä aiemmin ostetulla karkkipussilla...)

Tavoitteenihan oli juosta 4 kierrosta 1min 43s kierrosvauhdilla. Ensimmäinen kierros meni kymmenisen sekuntia ylinopeudella, seuraavat kolme taas tasaisesti pari sekuntia tavoitevauhtia hitaammin. Lopputulos oli siis ajallisesti just eikä melkeen.

Hetken huilattuani ajatuksenani oli juosta 2 kierrosta tavoitevauhdilla, mutta repäisinkin siihen perään vielä voimieni tunnossa kolmannen kierroksen. Olo oli aika oksettava, ensi kerralla syön fiksummin.

Seuraava juoksukenttätreeni tulee näillä näkymin maanantaina. Silloin tarkoituksena on juosta 5 kierrosta, ja päästä oikealla kierrosajalla 2000m viivan yli. Viiden kierroksen juoksemiseen aikaa menee noin kahdeksan ja puoli minuuttia, eli uskoisin siitä kyllä maanantaina suoriutuvani. Kyllähän tämä taas jännittäväksi menee, mutta ei sentään yhtä epätoivoiseksi kuin syksyllä!

Uskon saavani vielä ensi viikon lopussa vedettyä kuusi kierrosta aikaan 10min 17s, jolloin minulle jää enää viimeinen pariminuuttinen, viimeinen juoksukierros, kärsittäväksi. Minä olen laskeskelija ja suunnittelija, ja omien laskujeni mukaan täydet 2800 metriä tulee juostua kahden viikon kuluttua. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti