tiistai 12. huhtikuuta 2016

Vesileikkejä ja juoksuvetoja

Aamupäivällä tuli lähdettyä uimahallille. Vakaa tarkoitus oli uida 100 metrin vetoja, ja ne jopa onnistuivat. Viime treenikerralla muutin joka toisella käsivedolla hengittämisen harvemmaksi, joka neljännellä hengittämiseksi, ja se toimii. Uinti liukuu paremmin ja energiaakin tuntuu riittävän pidemmälle.

Viereisellä radalla polskinut setä tuli juttelemaan jonkin aikaa uituani. Hän neuvoi, että minun kannattaisi keskittyä nostamaan pää vain hieman vedenpinnan yläpuolelle; kroppani kääntyi liikaa hengittäessä. Kokeilin parannellulla tekniikalla, ja kyllähän se parempi olikin. Samalla kävi ilmi, että käännökseni ovat surkeaa katseltavaa. :D Minähän sen jo ennestäänkin tiesin, mutta tulipa se nyt todettua jonkun muunkin suusta. Paikalle ilmestyi lisää neuvojia, ja seuraavat 45 minuuttia harjoiteltiinkin sitten käännöksiä ja liukuja.

Oli kyllä kiitollinen mieli uimahallilta kotiinpäin kiitäessä. Sekunteja lähti samantien jokaiselta 25 metriseltä paremman käännöstekniikan avulla, ja pidemmän liu'un avulla uintimatka lyhenee ja lepoaika pitenee! Taas on mieli hieman aiempaa kevyempi pääsykokeiden suhteen :)

Juoksun suhteen töitä on vielä tehtävänä, mutta niin on myös intoa ja motivaatiota tehdä tarpeellinen. Kävin eilen ensimmäistä kertaa tänä keväänä pinkomassa ulkokentällä, vedin hieman tavoitevauhtia nopeampaan ensin 1200 metriä, sitten 800 metriä ja viimeisenä 400 metriä. Huomenna aion käydä seuraavan kerran juoksemassa, tällä kertaa aloittaa 1600 metristä, ja lähteä siitä alaspäin.

Seuraavat viikot kuluvat siis hyvin juoksu- ja uintipainotteisesti. Vielä ei ole jännitys iskenyt, toivottavasti ei yhtä pahasti iskekään kuin syksyllä. Kiitos kaikille tsemppiviesteistä ja vinkeistä, niistä on ehdottomasti ollut hyötyä! :)

Lenkkimaisemia

2 kommenttia:


  1. Hei,

    En ole kummoinenkaan uimari, mutta uinti jos mikä on tekniikkalaji. Upeaa, että löytyi kannustajia ja opettajia.

    Tsemppiä kovasti !

    VastaaPoista
  2. Joo, uinnissa kyllä on joka kerta tullut melkoisia oivalluksia, kun joku on neuvonut vähän lisää tekniikkaa! Tosi motivoivaa! :) kiitoksia!

    VastaaPoista