tiistai 31. toukokuuta 2016

Pelastusopistoon elokuussa!

Eilisen blogitekstin jälkeen ei kovin kauaa tarvinnut odottaa, kun posteljooni kävi kolistelemassa postiluukkua. Istuskelin olohuoneen sohvalla, mutta jotenkin tuli sellainen hassu fiilis, että oli pakko hilpaista samantien ovelle katsomaan, mitä sieltä tuli. En kai minä oikeasti ajatellut, että se kirje tulisi ihan vielä, mutta halusin asian kuitenkin varmistaa.

Kädet alkoivat vetää melkoista macarenaa, kun huomasin kirjekuoressa olevan Pelastusopiston logot. Revin kirjeen voimalla auki, ja samalla pohdin, miten joku pystyy tällaisessa tilanteessa vielä arpomaan, uskaltaako avata kirjettä vai ei...

Papereita kirjeen sisällä oli vaikka kuinka, mutta missään ei tuntunut lukevan sitä odotettua lausetta, "sinut on valittu...". Ensimmäisessä paperissa luki saamani pistemäärä, mutta ei sitä, päästäänkö sillä tuloksella sisään. Seuraavassa paperissa oli nimilista, josta löytyi minun nimeni. Kai minä sitten pääsin!?

Papereita enemmän luettuani selvisi, että olin saanut 8,25 pistettä, joista siis 0,25 pistettä tuli hyvin sujuneista vatsalihasliikkeistä, ja kahdeksan pistettä psyykkisistä testeistä. Olin näköjään turhaan huolissani psyykkisten testien sujumisesta, koska 8/10 pistettä on mielestäni tosi hyvä suoritus! Tiukille homma kuitenkin meni, sillä alin pistemäärä lukion päättötutkinnoilla hakijoiden ryhmässä oli tasan 8,00 pistettä. Jos olisin saanut urheiluosuuksista nolla pistettä, olisi koulu voinut jäädä haaveeksi... Mutta hyvä näin! Kuka niitä pisteitä enää katsoo, kun koulupaikka kerran aukeni!?Kirjoitan lisää ajatuksista ja suunnitelmista myöhemmin, nyt pitää vielä vähän selvitellä päätä tämän ilouutisen johdosta (ja lähteä töihin...)!

Sen verran pitää vielä fiilistellä, että muistan, kun 1,5v sitten polvileikkausta odottaessa mietin, että sitten se koulupaikka vain tuntuu entistä paremmalta, kun vihdoin sen aika koittaa. Oikeassa olin. :) Kiitos kaikille rakkailleni - poikaystävälle, perheelle ja ystäville - kun olette olleet tukena. Ja kiitos kaikille teille, jotka olette seuranneet palomiesunelmaani blogin kautta, ja olette jännittäneet mukana ja tsempanneet. Tuntuu mahtavalta jakaa jotain näin hienoa kanssanne. :)


12 kommenttia:


 1. Wow ! Vähänkö hienoa ! Paljon onnea sisäänpääsystä, jatkathan kirjoittamista myös koulutuksen aikana.

  Oikeasti, upea tsemppitarina sinulla unelman tavoittelusta ja sen saavuttamisesta kovalla päämäärätietoisella työllä. Vielä kerran onnea !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Derego! Iskä just tänään kyseli, että minkälaisen lopetuskirjoituksen meinaan kirjoittaa blogille. Totesin vaan, että eihän tässä nyt vielä olla mitään lopettamassa, kun en ole vielä edes valmistunut palomieheksi! Eli blogi jatkuu kyllä :)

   Kiitos vielä, kuvasit tarinaani just niin, kun itse toivoisin, että sitä kuvailtaisiin. :)

   Poista
 2. Onnea! Ihan mahtava juttu! Oot todellakin koulupaikan ansainnut :)

  VastaaPoista
 3. Onneks olkoon!!! En halua olla ilonpilaaja, mutta jos kukaan ei oo muistanu sanoa, niin koulusta on myös "juostava" pois eli ennen todistusta 2800m mentävä uudelleen. Kannattaa siis juoksua treenata myös jatkossa!! Tsemppiä koulutielle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Eipä mitään, kyllä mä ajattelin ennemmin kohottaa tästä kuntoani entisestään, kuin jäädä tyytyväisenä rupsahtamaan. :D

   Poista
 4. Ihan mahtavaa, super isot onnittelut!! :) kyllä mimmeissäkin on rautaa! Nauti opiskelusta ja uusista ihmisistä, palomiehet on tunnetusti hyvää sakkia! :) Tsemppiä hirmuisesti 1,5v taipaleelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! :) Todellakin, eiköhän meilläkin ole tosi hyvä porukka kasassa ja 1,5 vuotta hujahtaa vauhdilla! :)

   Poista
 5. Mikä pisteraja oli kouluun sisäänpääsyssä ammattikoululaisilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jarttu, ammattikoululaiset pääsivät sisään 7,5 pisteellä. :)

   Poista
 6. Tää on kyllä jo ikuisuuden vanha teksti, mutta törmäsin blogiisi sattumalta netissä ja tämä uutinen oli niin mukava lukea!

  Itselläni sama savotta käytiin läpi lääkikseen pyrkiessä, lapsuuden unelma jne. ja kaksi kertaa piti hakea. Nyt olen ollut lääkäri jo pitkään, enkä kertaakaan ole ammattiani katunut.

  Tunteitasi ennen ja jälkeen pääsykokeen, vastauksia odotellessa ja kuorta avatessa on niin "tuttua" lukea, koska itse kävin läpi tuon kaiken saman.

  High five suorituksellesi!

  VastaaPoista
 7. Moi, paljonko oli pisterajat tuona keväänä lukiolaisilla sekä ammattikoulun käyneillä, että pääsi toiseen pääsykoe vaiheeseen?

  VastaaPoista