maanantai 20. kesäkuuta 2016

Mahtava maanantai

Kävin tänään luovuttamassa verta ekaa kertaa kolmeen vuoteen! Aiemmin kävin luovuttamassa tasaisesti kolmen kuukauden välein, mutta nyt aika on vain vierähtänyt kamalalla vauhdilla. On ollut kaiken maailman ulkomaanreissuja, rokotuksia, sairaalareissuja, jne... Ja sitten oli vain kauheaa kiirettä, stressiä pääsykokeista ja mukamas kaikkea muuta estettä. :)

Tänään kuitenkin päätin extempore käydä luovuttamassa verta, ja sama into valtasi mielen, kun silloin aiemminkin. Tuntuu jopa pitkältä ajalta odottaa kolme kuukautta, että pääsee taas uudestaan luovuttamaan. Annoin luvan kutsua minut luovuttamaan joko Tampereelle tai Kuopioon, toivottavasti lähettävät tekstaria, jos meinaa itseltä homma koulun lomassa unohtua!

Kaikilla aiemmilla luovutuskerroilla hemoglobiinini on ollut aivan siinä ja siinä, riittääkö se verenluovutukseen vai ei. Naisillahan minimi hemoglobiini on 125g/l. Minulla hemoglobiinit ovat vaihdelleet 119-129 välillä. Kahtena kertana en päässyt luovuttamaan ollenkaan, ja kahtena kertana olen päässyt luovuttamaan sillä, että toisen mittauksen jälkeen hemoglobiinin keskiarvo oli tasan 125g/l. Tällä kertaa hemoglobiini oli 134g/l! En tiedä, mikä on erilailla nyt kuin muutama vuosi sitten, mutta olokin on kyllä pirteämpi ja paremmin jaksava. Eli hyvä näin!

Luovuttajan merkit: käsi paketissa, appelsiinimehu odottamassa ja jäätelöä!
Tämä maanantai on muutenkin ollut yksi parhaista maanantaista aikoihin! Heti aamusta kävin vääntämässä moottoripyörän- ja kuorma-auton teoriakokeet. Moottoripyörän 40 kysymyksessä oli yksi virhe, kuorma-auton 10 kysymystä menivät kaikki oikein. Helpotus oli melkoinen, kun molemmat on nyt suoritettuna! A-kortin ajokokeen varasin kahden viikon päähän, ja c-korttikin pitäisi ajaa lähiviikkojen aikana.

Kävin myös salilla (ennen verenluovutusta). Tein penkkipunnerruksessa lämmittelyjen jälkeen 8x60kg ja sen jälkeen vielä 5x65kg. Laskeskelin, että se voisi maksimitoistona tarkoittaa jotain 73-75kg luokkaa. Viime syksynä tein maksimitoistona hassunhauskan 60kg, eli ihan mukavasti on voimatasot palautuneet. :D Oma penkkiennätykseni vajaan kahden vuoden takaa on muistaakseni 76kg, ja sitä voisi olla mahdollista vähän parantaakin tulevana syksynä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti