tiistai 16. elokuuta 2016

Paloauton ratissa

Tänään oli siitä hauska päivä, että koko koulupäivä aamukahdeksasta iltapäivä klo neljään meni paloauton kyydissä. Ja vaikka sanon paloauton, tarkoitan paloautojen. En minä ollut ennen tätä koulutusta toden teolla edes miettinyt, että tottakai niitä paloautoja on erilaisia. On sammutusautoja, säiliöautoja, ja kaiken maailman kemikaalitorjunta-autoja.

Aamu alkoi sillä, että luokka laitettiin kolmeen riviin, ja siitä lähdettiin jakamaan porukkaa autoihin. Opettaja kysyi, ketkä kaikki ovat ajaneet aiemmin isoja autoja, ja minä painoin käteni niin lähelle lattiaa kuin olkapäitä reväyttämättä kykenin. Pääsinkin aloittamaan päiväni apukuskin paikalta, mistä varsin mielelläni tutkailin tilannetta.

Lounaaseen asti meidän ryhmä ajeli vuorotellen erilaisilla paloautoilla harjoitusalueella "tehtävärataa", jossa oli monenlaista haastetta, muun muassa pujottelua ja taskuparkkeerausta. Kyllähän se isompikin auto kummasti kääntyi, kun oli pakko!

Apukuskina pujotteluletkassa.

Iltapäivällä ajoimme vuorotellen maanteitä. Kuulemma paloautoja saadaan käännettyä katolleen tasaisin väliajoin pienemmillä teillä, kun paloauton kuski ajaa liian reunaan ja hidastaa vasta siellä vauhtia, eikä se reunus kestäkään auton painoa. Oikeaoppisesti kun vauhti pitäisi hidastaa ennen kuin autoa ohjaa reunaan. Eikä sinne kovin reunaan saisi silti mennä. Jos minä tulen maantiellä isolla autolla vastaan, niin väistäkää te, jooko? :D

Harjoitusalueelta löytyi myös tällaisia nuotioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti