torstai 29. syyskuuta 2016

Asuntolaelämää

Elämää Pelastusopiston asuntolassa on takana kahdeksan viikkoa. Oli tarkoitus jo aikaa sitten kirjoitella muutama sana meidän asumisjärjestelyistä, mutta onpa näköjään unohtunut moinen. :)

Meidän asuntolassa on neljä kerrosta, ja joka kerroksessa muistaakseni parikymmentä soluasuntoa. Yksi solu taas koostuu kolmesta huoneesta, joissa jokaisessa mahtuu asumaan kaksi henkilöä. Suhteellisen monta asukasta tämä rakennus siis vetää!

Normaalisti solut menevät luokkakohtaisesti, aakkosjärjestyksessä. Joitain poikkeuksia tähän tietysti tulee, jos toista sukupuolta on paljon vähemmän kuin toista. Esimerkiksi meidän solumme on iloinen risteytys pelastajakurssia ja hätäkeskuspäivystäjäkurssia. Ihan mukavakin itse asiassa tutustua tätä kautta muiden kurssien opiskelijoihin, ja vähän jopa kuulla heidän opinnoistaan enemmän. Alkuun vähän jännitin sitä, haittaako tämä eri solussa ja eri kerroksessa asuminen ryhmäytymistä oman luokan kesken, mutta kylläpä tuossa koulupäivän aikanakin ehtii hyvin muihin tutustua! Ja kaikki luokkakaverithan eivät edes asu asuntolassa, vaan jotkut asuvat esimerkiksi tyttöystävien tai perheiden kanssa omassa asunnossa.

Täällä asuntolassa on tietysti omat sääntönsä, joita pitää noudattaa. On tietyt hiljaisuusajat, ja ajat jolloin vierailijoiden pitää poistua paikalta. On sääntöjä koskien siisteyttä ja järjestystä, ja esimerkiksi omia huonekaluja ei saa asuntolaan tuoda.

Kaiken kaikkiaan täällä asuminen on kyllä tehty niin helpoksi kuin vain suinkin mahdollista. Siivooja käy siivoamassa yleiset alueet kerran viikossa, liinavaatteet saa käydä vaihtamassa joka toinen viikko puhtaisiin, ja omat pyykit voi pestä alakerran pyykkituvassa. Ruokaahan me saamme ilmaiseksi kolmesti päivässä, joten kokkailujakaan ei tarvitse pahemmin harrastaa. Vähän ollaan (puoli)vitsillä heitetty, että kuinka sitä tämän lintukodon jälkeen enää tottuu normaaliin elämään... :D Vaatteetkin kun on määrätty, niin ei tarvitse edes käydä aamuisin kamppailua, "mitä sitä tänään pukisi päälle".

Tässä pieni tutustumiskierros meidän asuntolaan kuvien välityksellä. :)

Täällä minä asustan, kotoisassa epäjärjestyksessä. :D 

Meidän yhteinen olkkari, telkkareineen kaikkineen!

Keittiötä.


Asuntola, aka "Riemukaari" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti