keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Inbody-mittaus

Kävimme koko poppoo liikuntatunnilla InBody720-mittauksessa. Olen käynyt aiemminkin kyseisen laitteen päällä seisomassa, ja oli hauska käydä kokeilemassa, mikä on kehoni koostumus tällä hetkellä. Etukäteisveikkaukseni oli, että en ole lukujen perusteella elämäni parhaassa kunnossa, mutta tuskin myöskään huonoimmassa.

Lopputuloksena voisi sanoa, että olin tuloksiin tyytyväinen. Suurin kysymysmerkki etukäteen ajateltuna oli viskeraalirasva, eli sisäelinten ympärillä oleva rasva. Kuten arvata saattaa, sisäelinten ympärillä oleva rasva on todella epäterveellistä. Valitettavasti minulla on juuri se osuus kehonkoostumusmittauksissa yleensä näyttänyt aika korkeita lukemia. Tällä kertaa numero oli 80,8, mikä taitaa olla alhaisin, minkä olen koskaan saanut. Epäterveellisen korkeat arvot ovat, jos mennään yli sataseen, minä olen aiemmin pyörinyt jossain 90 yläpuolella.

Mittaushetkellä painoin 73,6 kiloa, josta 32,9 kiloa oli lihasta ja 15,6 kiloa rasvaa. Rasvaprosentti oli siis 21 luokkaa, mikä varmasti pitääkin ihan paikkaansa. Tasapaino oikean ja vasemman raajan välillä oli ihan hyvä, mikä varsinkin polvileikkauksen jäljiltä on mukava tietää. Testitulokset vahvistivat sitä kokemusta, mikä minulla tulee omaa kuntoani miettiessä ja peiliin katsoessa, olo on terve ja vahva. Juuri tällä hetkellä ei tunnu kovinkaan tärkeältä tavoitteelta olla jotenkin poikkeuksellisen rasvattomassa kunnossa, tai vääntää pakarapotkuja pyöreämmän takapuolen toivossa. 

Kuitenkin olen aina tähdännyt urheilussa(kin) kehitykseen, joten tavoite olisi tulevien kolmen kuukauden aikana saada maltillista kehitystä aikaiseksi vähän jokaisella testien mittaamalla osa-alueella. Onneksi koululla pääsee ilmaiseksi mittauksiin, joten voisin ennen joululomaa käydä katsomassa, onko muutosta päässyt tapahtumaan!
Aloitimme maanantaina kämppisteni kanssa uuden harrastuksen, crossfitin. Käymme tulevan kuukauden ajan kolme kertaa viikossa OnRamp-kurssilla, eli crossfitin alkeiskurssilla. Sen jälkeen saamme jatkaa vielä samaan hintaan toisen kuukauden ajan treenaamista. Itse toivon näiden parin kuukauden auttavan paitsi paremman kunnon metsästyksessä, myös painonnostotekniikoiden oppimisessa. Lisäksi olen innoissani siitä, että pitkästä aikaa minulla on taas valmentaja, joka kertoo mitä ja miten pitää tehdä, eikä tarvitse itse suunnitella ihan jokaisia harjoituksia. Myös porukassa harrastaminen ja urheilu tuntuu ihanan kotoisalta kaiken tämän kuntosalilla ja lenkkipolulla puurtamisen jälkeen. :) 

Hymy herkässä, kun pääsee pullistelemaan. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti