tiistai 4. lokakuuta 2016

Koetta kokeen perään

Tänään aamulla herätessäni ensimmäinen ajatus oli, että nyt on tullut syksy. Oli pimeää ja väsytti. Ensimmäistä kertaa väsytti niin paljon, että olisi tehnyt mieli vähän torkuttaa herätyskellolla ja jättää aamutreenit tekemättä. Raahasin kuitenkin itseni ylös, koska periaatteeni on, että aamutreenien tekeminen tai tekemättömyys pitää päättää nukkumaan mennessä, eikä aamulla. Aamulla väsyttää joka tapauksessa, joten fiksumpaa on illalla miettiä, onko aamutreenit nukkumismäärän, edeltävien treenien ja tulevan päivän ohjelman kannalta järkevää vai ei.

Syksyn tulon huomaa paitsi pimeydestä ja kylmyydestä, myös kokeiden tulosta. Kohta on tämänhetkiset/tähänastiset kurssit saatu päätökseen, ja sen jälkeen kun oppiminen on kokeen muodossa todistettu, siirrytään seuraaviin aiheisiin.

Saimme viime perjantaina takaisin pahamaineisen palofysiikan kokeen. Villeimmät huhut kertoivat, että ainakin puolet tulevat kyseisen kokeen reputtamaan, mutta kai me vain oltiin niin fiksuja, että kokeen keskiarvo oli jotain neljän luokkaa (asteikolla 1-5). Itse menin juurikin tuohon keskiarvoon, eli sain todistukseen arvosanan 4. Pakko olla tyytyväinen!Tällä viikolla meillä onkin jo sitten viestiliikenne-koe, ja ensi viikolla koe turvallisuusviestinnästä. Palautettavana on myös erinäisiä esseitä ja esityksiä. Tämähän tuntuu ihan koululta! ;)

Tällä viikolla olemme taas opetelleet "pelastajan perustaitoja", joista tulee käytännön koe syysloman jälkeen. Kokeessa on viisi eri rastia, joiden sisällön tiedämme jo etukäteen. Kokeet liittyvät pumppumiehen tehtäviin, hydraalisten välineiden käyttöön, moottorisahan huoltoon, paineilmalaitteiden käyttöön ja solmujen tekoon. 

Nyt vaan tarvitaan armottomasti treeniä, että vaaditut tehtävät menevät oikein, ja tarpeeksi nopeasti, koska tehtävissä otetaan aikaa. Käytännön koe tuntuu itse asiassa aika jännittävältä. Minä tykkään kirjoittamisesta, joten kokeeseen voi aina tarpeen vaatiessa vähän arpoa jotain ympäripyöreää sinnepäin-vastausta, jolla saa vähintään jonkun säälipisteen. Sen sijaan siinä on vähän paha luoda koiranpentuilmeitä, jos et vain yksinkertaisesti muista, miten päin se terä moottorisahaan pitikään laittaa, tai kuinka kasisolmu muodostetaan. :D

MUTTA. Eiköhän näistä kaikista kokeista tavalla tai toisella selvitä. Muutaman viikon päästä nämä kokeet ovat jo historiaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti