perjantai 21. lokakuuta 2016

Lontoon loman tunnelmointia

Pikaloma Lontooseen on nyt ohi, ja toipuminen käynnistetty. ;) Meidän lento oli puolenyön aikaan takaisin Helsingissä, ja päätin yllättää mieheni ja matkustin ennakkotiedoista poiketen jo yön aikana kotiin nukkumaan. Kolmen aikaan pääsin lopulta kotiin asti, ja vastassa oli kyllä kaksi ilahtuneen oloista - mieheni ja meillä tämän viikon hoidossa oleva hoitokoira-Niilo. Niilo sekosi sen verran täysin, että nukkumisen jatkumisesta ei tahtonut tulla mitään. Ehtipä Niilo vieläpä kakata pienet köntsät eteisen lattialle, ennen kuin lähdin viemään herraa yökävelylle. :D

Reissu oli kaikin puolin onnistunut. Tämä oli ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka parhaan ystäväni Saaran kanssa, jonka kanssa olemme tunteneet päiväkodista lähtien. Oli siis jo aikakin! :)

Lontoo on ollut vakiomatkakohteeni jo vuodesta 2012. Tavoitteeni on ollut nähdä yksi Arsenalin ottelu livenä per vuosi, ja tässä tavoitteessa olenkin pysynyt. Ennen tätä matkaa olen nähnyt neljä Arsenalin peliä, joista kolme Lontoossa ja yhden harjoitusmatsin Helsingissä. Saaran kanssa olemme pelanneet samassa joukkueessa jalkapalloa pienenä, joten siinä on varsin mahtava matkaseuralainen tällaiselle jalkapallomatkalle!

Me lähdimme reissuun maanantaina aikaisin aamusta, joten meillä oli aikalailla koko päivä aikaa pyöriä Lontoossa. Ensimmäisenä päivänä lähinnä shoppailimme ja kiertelimme kaupunkia. Illalla väsytti niin paljon pitkän päivän jälkeen, että menimme nukkumaan ennen kymmentä.

Keskiviikko oli "pääpäivä". Ohjelmassa oli Tower of London -reissu, sekä Arsenalin peli. Tower of Londonin vierailu maksoi opiskelijalta vähän vajaa 20 puntaa, aikuiselta 25. Tyyriiltä tuntui hinta, mutta oli se silti nähtävä. Eikä kyllä jälkikäteenkään harmittanut, koska linna oli todella vaikuttava, ja ehdottomasti näkemisen arvoinen! Linnan tuhat vuotinen historia oli varsin värikäs, ja sitä on käytetty esimerkiksi vankilana. Linnassa on asustellut myös erilaisia elukoita leijonista jääkarhuihin.

Tower bridge linnasta katsottuna.Ihastuttava matkaseuralaiseni!

Korpit ovat aina olleet tärkeitä asukkaita linnassa. Tässä yksi roskisdyykkaamassa.


Valokuvauksen kohteena olivat tietysti myös karvahattuiset sotilaat.

White Tower.


Lontoossa yhdistyy vanha ja uusi. :)

Keskiviikko-iltana oli myös Arsenalin pelin vuoro. Peli oli mestarienliigaa, kroatialaista Ludogorets Ratzgradia vastaan. Ennalta ajateltuna tästä pelistä olisi pitänyt tulla voitto, mutta samalla tavalla olen ajatellut monesti aiemminkin, ja silti viimeiset kolme matsia, jotka olen Lontoossa käynyt katsomassa, ovat päättyneet joko tasapeliin tai tappioon...

Tällä kertaa kaikki natsahti kuitenkin kohdalleen, ja peli päättyi jopa yllättävän suurinumeroisesti 6-0 Arsenalin eduksi! Melkoinen kokemus sekin! :)

Torstaina pyörimme vielä Lontoon keskustassa, tällä kertaa tosin matkalaukkujen kera, mikä vähän hidasti vauhtia. Kävimme viimeisenä tekonamme syömässä Zizzi-pizeriassa, joka on ollut Lontoon reissujeni vakiokalustoa jo useamman vuoden ajan. Harvasta paikasta saa yhtä hyvää pizzaa, suosittelen lämpimästi kokeilemista, jos noille kulmille sattuu. :)

Kaiken kaikkiaan onnistunut minireissu! Niin paljon Lontoossa on nähtävää, että nyt viiden reissunkin jälkeen minulla on vielä vaikka kuinka paljon ideoita, mitä ensi kerralla voisin haluta nähdä. Seuraavana suunnitelmissa on esimerkiksi käydä viiltäjä-Jackin museossa ja kierroksella.

Onkos lukijoissa Lontoon kävijoitä? Onko vinkkejä, missä käydä/mitä nähdä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti