maanantai 31. lokakuuta 2016

Seuraavat kuukaudet ensihoitoa

Kiitos ihan ensialkuun kaikille palautteeseen vastanneille! Vastaukset pääsääntöisesti vahvistivat omia näkemyksiäni blogistani ja sen nykytilasta, mutta sain myös hyvää lisäajateltavaa ja vinkkejä tulevaan. Pyrin parhaani mukaan kehittämään blogiani entistä paremmaksi, mutta toki myös vastauksista huomasi, että mikä oli toiselle plussaa, olikin toiselle miinusta. Kaikkia ei siis voi koskaan miellyttää. :) Jos et ole vielä palautetta antanut, mutta haluaisit sellaista vielä päästä antamaan, niin käy ihmeessä avaamassa sanainen arkkusi edellisen tekstin likistä. Käyn kyllä jatkossakin kurkkimassa, josko mattimyöhäset olisivat käyneet kommentoimassa!

Pelastusopistolla kaikki hyvin. Me pelastajakurssin ykkösluokkalaiset vedimme viikonlopun jälkeen ensimmäistä kertaa ensihoidon kuteet niskaan. Tänään nimittäin starttasi "pahamaineinen" ensihoidon jakso. Kerron viime viikkoon päättyneistä kursseista vielä vähän lisää sitä mukaan, kun opettajat saavat kokeet tarkastettua ja palautettua, mutta nyt tuntuu ihanalta pyyhkäistä kaikki tähän asti oppimamme hetkeksi sivuun, ja lähteä taas ihan alusta liikkeelle!

Vakuuttava ensihoitaja.... :D


Meillä oli tänään ensimmäiset Anatomia, fysiologia, mikrobiologia ja tautioppi -oppitunnit (kyllä, tuo on ihan oikeasti yksi opintokokonaisuus), ja heti kävi kyllä harvinaisen selväksi, että töitä tämä kurssi tulee vaatimaan. Samalla aihe on kuitenkin kiinnostavaa. Koulutuksessamme ei myöskään opintopisteiden vähäisyyden takia ole kovinkaan paljon ns. turhia tunteja tai aiheita, vaan päinvastoin tässä ajassa ehditään opiskella lähinnä yleisimmät ambulanssissa vastaan tulevat asiat. Vanhemman vuosikurssin oppilas sanoikin, että ensihoidon jakso oli todella mielekäs, mutta niin lyhyt, että siinä ajassa ehtii juuri ja juuri oppia niin paljon, että uskaltaa lähteä töihin harjoittelemaan lisää. Säännöllisin väliajoin käydäänkin keskustelua siitä, onko pelastajakurssi tällaisenaan riittävä, vai pitäisikö opintopisteiden määrää kasvattaa, kuten Helsingin koulussa on tehty, ja näin ollen saada myös lähihoitajan paperit.

Ensihoidon jakso on kuitenkin tällaisenaankin monipuolinen koulutus, jossa käydään ensihoidon perusteet, ja saadaan myös pelastuspuolelle esimerkiksi liikennenonnettomuuksiin ja ylipäänsä potilaan kohtaamiseen varmasti hyödyllistä tieto-taitoa. Meillä on myös keväällä tiedossa viikon tutustumisjakso sairaalaan, ja kahden viikon jakso ambulanssiin. Uskon kyseisten viikojen tuovan hieman realismia siitä, mitä tuleva ammattimme tulee pitämään sisällään. Vähän perspektiiviä tulemme saamaan myös siitä, että pääsemme mahdollisesti katsomaan livenä ruumiinavauksen. Uutta elämää taas harjoitellaan saattamaan maailmaan kätilöoppitunnilla (nukeilla). Kaikenlaista tulee siis tulevat kuukaudet pitämään sisällään, näistä lisää myöhemmin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti