tiistai 13. joulukuuta 2016

Kanylointia

Tänään oli tämän syksyn viimeinen harjoituspäivä. Aamupäivällä jatkettiin siitä, mihin viime viikolla elottoman potilaan hoitamisessa jäätiin, ja iltapäivällä sukelsimme kanyloinnin ihmeelliseen maailmaan.

Kanylointi oli oppitunnin aiheena etukäteen ajateltuna vähän kuumottava. Antaa nyt toisen ihmisen kokeilla ensimmäistä kertaa kanylointia oman ihon läpi! Puhumattakaan siitä, että itse yrittää piikittää toista ilman, että neulan terä on vähintäänkin luuytimessä...

Lähdimme kokeilemaan kanylointia parin kämmenselkään. Minun parilla sattui olemaan niin selkeät suonet, että niitä ei tarvinnut edes sen ihmeemmin houkutella esiin. Kaiken kaikkiaan operaatio meni jopa helpommin kuin olin ajatellut. Ehdin kokeilla kanylointia pariin otteeseen, toisella kertaa kyynärtaipeeseen. Molemmat kerrat onnistuivat hyvin, joten tavoite (että kaikki onnistuu ainakin kerran) saavutettu!

Olin kolmeen otteeseen koekaniinina. Naurulta ei säästytty, kun kaveri yritti lävistää kämmenselän nahkaa, mutta lopputulos ratkaisee ja sehän oli oikein onnistunut!

Tässä vähän kuvapäivitystä iltapäivältä. Sisältää verta, neuloja ja suolen(eikun suonen)pätkää. :D


Onnellinen koekaniini. :D

Olen vissiin paksunahkainen, kun eka neula "ei mennyt nahan läpi".  Toinen meni!

Siinä on ja pysyy!

Rapatessa roiskuu...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti