maanantai 6. helmikuuta 2017

Pelastajan "kätilöopinnot"

Varvas koki jonkin sortin ihmeparanemisen tiistain elvytysharjoituksessa. Liekkö sitten siinä tohinassa naksahtanut vasta oikeasti paikoilleen. Oli miten oli, olen enemmän kuin tyytyväinen tähän lopputulokseen, eli kymmeneen terveeseen varpaaseen.

Keskiviikosta alkaen pääsinkin siis taas treenien makuun, ja se tuntui kyllä mukavalta. Erityisen kivaa oli päästä eilen juoksulenkille kaverin kanssa. Meidän suunnitelmanamme on pikkuhiljaa tsemppailla toisiamme kohti pidempiä juoksulenkkejä, lopullisena tavoitteena olisi jopa mahdollisesti maratonin juokseminen.

Eilen oli tarkoitus juosta kymmenen kilometrin lenkki, mutta se venähtikin lopulta melkein 12 kilometrin mittaiseksi. Jälkikäteen ajateltuna se kymppi olisi varmaan ollut fiksumpi aloitus, mutta selvittiin me tästäkin hengissä. Juoksuvauhti oli 9km/h vauhtia, eli nopeampiakin ollaan joskus oltu, mutta ei tämäkään ihan kävelyksi mennyt.

Aiomme käydä juoksemassa parin viikon välein yhdessä. Siinä saa samalla hyvin kuulumiset vaihdrttua. Kunnon kohotessa tarinaa voi sitten riittää myös viimeisille sadoille metreille, tänään loppu meni puuskuttaen. :D

Koville otti. :D 


Tänään koulu alkoi vauhdikkaasti synnytyksen avustamisella. Koulutukseemme sisältyy kymmenen tuntia opintoja raskauteen ja synnytykseen liittyen, ja niillä opeilla pitäisi saada hoidettua tarpeen vaatiessa myös synnytystilanne.

Nyt ne 10 tuntia on käytetty, ja olen kyllä kieltämättä oppinut paljon uutta. Olen myös nähnyt videoita synnytyksistä, ja olen avustanut vauvanukkea ulos äitinuken sisältä. Valaisevia kokemuksia kumpikin, mutta eivät varmasti estä orastavaa paniikkia, jos kyseiset toimenpiteet joskus pitää ensimmäistä kertaa tehdä tositilanteessa... :D

Täytyy myös tunnustaa, että jos en ole aiemmin sen kummemmin miettinyt synnyttämistä toimenpiteenä, niin nyt olen. Enkä ole vielä ihan varma, lisääkö tieto tuskaa tässä tilanteessa, vai ei. Aika brutaalin näköinen toimenpide, mutta onpa noista ilmeisesti suurin osa kuitenkin hengissä selvinnyt, ja vieläpä kutakuinkin toipunutkin... :D Jos tätä lukee äiti-ihmisiä, niin kertokaa ihmeessä, millainen kokemus synnyttäminen oli! Kunnioitus kyllä lisääntyy kaikkia äitejä kohtaan, mitä enemmän näitä asioita pohdiskelee... Tulikin tuossa poikien kanssa pohdiskeltua, että ei ole meidän pääsykokeet tai sadan prosentin testi mitään verrattuna synnytykseen. :D

Harjoituskappaleet.
2 kommenttia:

  1. Näitä tekstejä on kyl tosi kiva lukee! Ja hyvät kuvat piristää ja auttaa hahmottamaan mitä kaikkea siellä puuhaillaan. Kiva kun pidät tätä blogia! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Olipas piristävä kommentti! :)

    VastaaPoista