keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Viimeiset koulupäivät ennen työharjoittelua

Huomenna on tosiaan meidän viimeinen koulupäivä ennen työharjoittelujaksoa. Meillä on huomenna vielä viimeinen teoriakoe, ja muutama teoriatunti yhteistoiminnasta poliisien kanssa. Sitten alkaakin pitkä viikonloppu, ja heti maanantai-aamuna klo 7.30 ensimmäinen harjoittelupäivä ambulanssissa!

Tänään meillä oli harjoittelualueella ajokoulutusta, jonka aiheena oli liukasajo. Mikäs sen mukavampaa kuin tehdä äkkijarrutuksia hyvässä seurassa, kauniissa auringonpaisteessa? Siellä me kierrettiin kehää ajoradalla, ja vaihdeltiin kuskia ambulansseissa, sammutusautoissa ja tikasautossa.

Olin ehkä vähän yllättynyt siitä, miten pitkä jarrutusmatka varsinkin noin isoilla autoilla on. Toki jarrutusmatkan pituus voi yllättää ihan henkilöautollakin. Ambulansseilla ajoimme parhaimmillaan 60km/h, isommilla autoilla 50km-55km/h, ja kyllä vaan liukuivat autot pitkälle. Toki ratakin kävi koko ajan liukkaammaksi, ja viimeiset kierrokset paloautoilla ajettiin 40km/h, ja silti pysäyttäminen oli varsin hankalaa.

Kaiken kaikkiaan tämä oli opettavainen päivä ajoturvallisuuden, turvavälien, tilannenopeuden, yms suhteen. :)

Ihanaa viikon jatkoa kaikille blogin lukijoille! :)

Iloinen kuski...

...kaunis päivä...

...ja paljon isoja autoja. Toimiva kombo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti