perjantai 17. maaliskuuta 2017

Sairaalaharjoittelu ja KESÄTÖITÄ!

Olen ollut tämän viikon maanantaista perjantaihin työharjoittelussa yliopistollisessa sairaalassa. Viikko on mennyt nopeasti, mutta samalla tuntuu kuin maanantaista olisi aikaa pieni ikuisuus. Olin ensimmäiset pari päivää ensihoidon osastolla, jossa hoidimme alkuviikon liukkaiden kelien uhreja. Kipsailimme murtuneita raajoja, reponoimme virheasentoja, tikkailimme auenneita päitä, jne.

Keskiviikon ja torstain ajan olin akuuteimmille potilaille tarkoitetulla osastolla, jossa potilaina oli esimerkiksi hengitysvaikeuksista tai sydänongelmista kärsiviä potilaita, sekä onnettomuuksien uhreja. Siellä myös tehtiin esimerkiksi kardioversioita, eli käännettiin eteisvärinässä olevia sydämiä normaaliin sinusrytmiin.

Tänään pääsin ihmettelemään leikkuusalin tapahtumia. Päivä oli täynnä sanoja, joita en ymmärtänyt ja periaatteita, joita en tiennyt. Minusta ei ollut varmastikaan mitään hyötyä kenellekään, mutta pääsinpä katsomaan leikkauksia ja vähän anestesialääkärin opastuksessa tekemäänkin jotakin! :D

Matkalla leikkuriin!Lisäksi kevään yksi ehdottomista ykkös-uutisista: minä sain kesätöitä!! Ihan mieletöntä päästä treenaamaan kaikkea syksyn ja kevään aikana opittua paloasemalle! En aio valehdella, tämän hetkinen työllisyystilanne on vähän välillä huolestuttanut. Jouluna valmistuneista palomiehistä vain kourallinen sai töitä valmistumisen jälkeen, joten heistä aika moni (kuten myös tänä keväänä valmistuvat) hakevat samoja töitä kuin me opiskelijatkin. Monesta paikasta sanottiin ei-oota, niin myös tästä pelastuslaitoksesta, johon nyt kuitenkin vähän jälkijunassa lopulta pääsin. Ennätin jo tällä viikolla lopulta laittaa hakemusta lastensuojelutöihin kesäksi, mutta onneksi ehdin saada tämän työn ennen kuin tuli pistettyä nimeä mihinkään muuhun sopimukseen! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti