tiistai 25. huhtikuuta 2017

Eläinpelastusta (vierailu tallille)

Meillä on tällä viikolle enää huominen koulua, jonka jälkeen pääsemme kotiin viikonlopun viettoon. Viikot tahtovat mennä muutenkin niin hurjaa vauhtia, että nämä lyhyet kouluviikot (joita melkein jokainen keväällä jäljellä olevista viikoista on) tekevät melkein vaikean pysyä menossa mukana! :) Kohta meillä onkin taas edessä käytännön kokeita, joissa testataan opittuja asioita. Takaraivossa on silloin tällöin mielessä, että kesällä pitäisi asioiden olla sellaisella tasolla, että kehtaa lähteä palokuntaan töihin harjoittelemaan lisää. Muutaman viikon päästä olemme jo savusukelluskelpoisia!

Koulupäivät ovat olleet viimeaikoina todella käytännönläheisiä. Oppitunteja on toki aina siellä sun täällä, mutta nekin pääsääntöisesti valmistavat johonkin tulossa olevaan harjoitukseen. Iltaisin treenataan taitoja lisää itsekseen tai kurssikavereiden kesken.

Itsensä haastamista on ollut tarjolla savusukelluskoulutuksessa. Koulun "rasitushuone" on tullut taas tutuksi, ja ollaan saatu kontata polvet mustelmille pimeällä häkkiradalla. Meillä on jäljellä vielä yksi kylmä savusukellus ja käytännön koe, joiden jälkeen lähdetään kohti kuumia savusukelluksia. Niistä varmasti kerron lisää myöhemmin. :)

Tänään kävimme aamupäivällä vierailemassa hevostallilla. Isojen eläinten eläinpelastustehtäviä tulee palokunnalle niin tulipalojen, liikenneonnettomuuksien kuin juuttumistenkin kautta. Vaikka itse olen nuorempana harrastanut ratsastusta, itselle esimerkiksi uutena tietona tuli, että jos hevonen on juuttunut kiinni selinmakuulle, sen kieli tulee kaivaa esiin, koska hevonen helposti tukehtuu omaan kieleensä.

Teoriatunnilla opimme enemmänkin hevosten ja karjan nostamisesta ja irrottamisesta, mutta käytännön harjoittelu painottui nimenomaan tutustumiseen. Osa meistä ei ollut koskaan koskenut hevoseen, joten tällainen päivä tuli varmasti tarpeeseen. Ja onhan se hyvä hevosillekin päästä tutustumaan savusukellusvarusteissa pällisteleviin ihmisiin rauhallisessa tilanteessa, jotta mahdollisessa onnettomuustilanteessa meitä ei niin kovasti tarvitse pelätä. :)

Tallilla jokainen pääsi laittamaan hevoselle riimun, itse köydestä tehdyn väliaikaisriimun, sekä taluttelemaan hevosta ulkona. Eräs luokkakaveri totesi hetken hevosen kanssa käveltyään, että jo tuntuu jatkossa koirien ulkoiluttaminen helpolta. :D

Kävimme myös tervehtimässä sonneja, joita niitäkin löytyi kaiken kokoisia ja näköisiä kavereita. Tutustumiskäynti oli kaikin puolin mukava, ja keskusteltavaa riitti paluumatkallekin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti