maanantai 22. toukokuuta 2017

Kunnon kehittyminen Inbodyssa ja "Oulun mallin testissä"

Ensimmäinen kouluvuosi alkaa vedellä viimeisiään. Koulupäiviä tällä- ja ensi viikolla on jäljellä yhteensä viisi, joista yksi päivä menee käytännönkokeisiin, ja parina muuna pitäisi saada aivot toimintaan teoriakokeessa. 

Huomenna käymme vetämässä toisen Rtp(rajatuntilanpalo)-hajoituksen. Rajatuntilanpalo tarkoittaa sanansa mukaisesti tulipaloa, joka on rajatussa tilassa, eli esimerkiksi huoneistossa. Viime viikolla kävimme ensimmäistä kertaa tekemässä tällaisen kuuman sukelluksen. Etukäteen ajatus tulesta ja kuumasta jännitti, mutta todellisuus oli luontevampaa kuin olin kuvitellut. :) 

Kävin tänään mittauttamassa kehonkoostumukseni, ja sain samalla aika hyvän katsauksen siitä, miten tämä kouluvuosi on vaikuttanut minun kehooni. Tämä toi myös mukavan lisäbuustin kesän treenejä ajatellen, suunta kun näyttää olevan oikea!

Inbody-mittaus elokuulta 2016

Inbody-mittaus toukokuulta 2017

Kuten papereista näkyy, painoni on käytännössä sama kuin koulun alussa yhdeksän kuukautta sitten. Paino jakaantuu kuitenkin aika eri tavalla, sillä tällä kertaa mittauksen mukaan kehossani on kilon verran enemmän lihaksia kuin syksyllä, ja rasvamassaa 1,7 kiloa vähemmän. Rasvaprosentti oli pudonnut 21,3:sta tasan yhdeksääntoista, mikä taitaakin olla alhaisin prosentti, mitä olen näissä mittauksissa koskaan saanut.

Olen varmaan sata kertaa sanonut, että en urheile ulkonäön takia, ja väite pitää edelleen paikkansa. On kuitenkin mukava huomata, että olen mennyt treenieni kanssa oikeaan suuntaan. 

Tässä vanhoja inbody-mittauksen tuloksia etsiessäni tuli vastaan myös ns. Oulun mallin testin tulokset, jotka tein ensimmäisen kerran Jämsän paloasemalla lokakuussa 2015. Tein testin uudestaan koulussa toukokuun alkupuolella, ja muutos oli edelliseen aika valtava. Testissä aikarajat ovat vakioita, ja seurannassa onkin oikeastaan vain syke ja ilmankulutus. 

Lokakuu 2015

Toukokuu 2017
Tässä testissä keskisykkeeni on puolessatoista vuodessa laskenut 167:sta 157,8:aan. Ilmankulutus oli ensimmäisellä kerralla 97 l/min, kun tällä kertaa se oli 64 l/min. Tämä lisää merkittävästi sitä aikaa, jonka pystyisin savusukellustilanteessa työskentelemään. Jokainen lisäminuutti voi tositilanteessa olla tärkeä. :) 

Mukavaa saada mustaa valkoisella siitä, että pään lisäksi myös kroppa voi hyvin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti