tiistai 18. heinäkuuta 2017

Nollasta kymppiin

Vakaana tavoitteenani on huomenna työvuorossa ottaa asemalta muutama kuva, ja kirjoitella vielä tämän viikon aikana tarkemmin kesätyöfiiliksiä. Dream of Firen Facebook-sivuilla jaoinkin viikko sitten artikkelin, jota varten minua haastateltiin. Kyseisessä artikkelissa onkin aika hyvin summattu ajatuksiani, kannattaa käydä lukemassa! :)

Tämän tekstin otsikossa puhutaan kuitenkin leuanvedosta. Tietyllä tavalla leuanveto on ollut koko tämän palomiestaipaleen ilmentymä, koska ennen herännyttä kiinnostusta alaa kohtaan, en saanut yhtään leukaa vedettyä. Haluaisin sanoa, että muistan ensimmäisen vetämäni leuan kuin eilisen, mutta rehellisyyden nimissä en muista ollenkaan, milloin se tapahtui. Sen muistan, että 2012 vuoden lopussa ensimmäisestäkään leuasta ei ollut tietoakaan. Silloin päätin, että minusta tulee palomies.

Senkin tiedän, että vuoden 2014 lopussa leukoja meni jo neljä. Sanotaan, että leuat kehittyvät nopeasti, mutta minulla tulokset saattavat jämähtää pitkäksikin aikaa paikalleen. Toki se johtuu suurelta osin siitä, että myös motivaatio niiden treenaamiseen on varsin kausiluonteista.

Tämän päivän selkätreeneissä luisti niin leuat kuin ylätaljakin.

Vuonna 2015 pääsykokeissa leukoja meni kuusi kappaletta, joskus olin treeneissä saanut seitsemän. Tänä kesänä olen päässyt ensimmäistä kertaa kaksinumeroisiin lukuihin, sillä olen kolmissa eri treeneissä vetänyt kymmenen leukaa. Tämän hetkisessä ohjelmassani leukoja vedetään vain kerran viikossa, mutta näillä näkymin se on ihan riittävästi kehittymisen kannalta. Nyt kun olen saanut vakiinnettua tämän tason, aion pikkuhiljaa hinattua tulosta entistä korkeammalle.

Treeniohjelman ottaminen kesälle oli muutenkin tosi hyvä idea. Uskon sen auttavan pitämään niin salitreenin kuin juoksunkin järkevänä ja kehittävänä. Itsekseen treenatessa minulla tuppaa käymään niin, että aina joko sali tai juoksu jää paitsioon toisen kustannuksella. Nyt olen saanut säännöllisesti parin kuukauden ajan tehtyä kolme treeniä molempia viikossa. Vaikka konkreettisemmin kehitys näkyykin salilla (ja siksi se motivoi joskus enemmän), on jalka ehdottomasti keventynyt myös lenkkipolulla. Kovemman sykkeen juoksutreeneissä pääsee myös vähän koettelemaan itseään ja omaa sisua.

Kolmen viikon päästä tähän aikaan meillä on takana päin jo syksyn kaksi ensimmäistä koulupäivää. Hurjaa mitä vauhtia kesä on vilissyt, ilman että tässä nyt on sen enempää kesältä päässyt tuntumaan. Minua ei henkilökohtaisesti kelit ole harmittaneet pätkän vertaa. Kesä on ollut täynnä ihania juhlia, ystävien ja sukulaisten näkemistä, (liian vähissä määrin) mökkeilyä, ja todella motivoivan kesätyön tekemistä. Siitä tosiaan lisää myöhemmin, ihanaa kesän jatkoa kaikille!


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen haastattelu. Miltä vuorotyö on tuntunut, onko olo kuinka väsynyt työvuoron jälkeen? Olisi mukava saada syksyllä hieman useammin postauksia, sillä viime aikoina niitä on tullut hyvin harvoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, hyvä kysymys, vastailin kokonaisen postauksen verran! :) Kiva kuulla, että vähän ahkerampi kuulumisten kertominen olisi toivottavaa! Mukavaa loppukesää sinulle. :)

   Poista
 2. Täälläkin jo odotellaan jännäten tulevaa koulun alkua. Hankinnat ja asumisjärjestelyt pyörii jatkuvasti päässä ihan vessapaperista ja huonekaverista lähtien. :D Pitäisi vain koittaa nauttia nämä viimeiset viikot nyt kun kesää on vielä jäljellä.
  Tsemppiä vikoihin kesätyöviikkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, oli se jännää ihan ekana päivänä mennä kouluun - ihan niinkun aikanaan ekalle luokalle meno... :D Mutta jos yhtään lohduttaa, niin ekan viikon jälkeen on asiat jo aikalailla selvinnyt ja jännitykset hälvennyt! Nyt vaan nauttimaan ensi viikon helteistä!!
   Kiitos! :)

   Poista