sunnuntai 20. elokuuta 2017

100 000 kertaa kiitos

Dream of Fire oli satatuhatta katselukertaa sitten pelkkä ajatus ja haave yhdistää unelma-ammattini tavoittelu ja mieluisa kirjoittamisharrastus. Kaksi vuotta myöhemmin se on yhä sitä, vaikka unelmani onkin entistä lähempänä ja kirjoittamista ei ole aina yhtä helppo kiireen keskellä keksiä.

Viimeistä lukukautta on takana kaksi tavattoman nopeasti mennyttä viikkoa. Noihin viikkoihin on mahtunut yhteensä neljä käytännönharjoituspäivää, ja kuusi teorian täyteistä luokassaistumispäivää. Erityisen mieluisa oli torstain harjoituspäivä, jonka aiheena oli rajatuntilanpalo. Ne päivät olivat keväällä kaikista jännimpiä, niitä "tosihommia", kun pääsee oikeasti palavaan asuntoon, pelastamaan ihkaoikeita nukkeja ja kokemaan kunnon löylyjä. :D

Tämä tärähtänyt kuva on viime viikon öljyntorjuntaharjoituksesta. Pakko se oli vähän poseerata, kun sai noin tyylikkään kelluntatakin ylleen. :D

Vaikka kesän aikana minä en yhtään huoneistopaloa omin kätösin sammuttanutkaan, jostain syystä tämä harjoituspäivä ei jännittänyt enää yhtään samalla tavalla kuin kevään vastaavat. Itse asiassa vähän jouduin itsekseni pohdiskelemaan, että mitä se jännittävyys keväällä oikein oli. Toisaalta pieni jännitys on varmasti ihan tervettä, varsinkin työelämässä missä huoneistopaloa ei ole tehty turvallisiin olosuhteisiin, vaan tilanne voi olla mitä tahansa.

Teoriatunneilla olemme palanneet sinne jonnekin yläasteen kemiantuntien maailmaan, jossa protonit, elektronit ja neutronit risteilivät erimääräisinä eri aineissa, ja reagoivat kuka mitenkin mihinkin. On alkuaineita ja on jalometalleja, ja kaikki linkittyy kyllä tietyllä tavalla joihinkin aiempiin muistijälkiin, mutta niistä ei ihan kuitenkaan saa otetta. Ei auta kun alkaa opiskella!

Viime viikonloppuna kävin moikkaamassa ystävääni Savonlinnassa. Intouduin paitsi nauttimaan ihanasta seurasta, kauniista kelistä ja upeasta kaupungista, myös lukemaan lähestulkoon kokonaisen psykologian tenttikirjan. Voi kun samanlainen into löytyisi jossain vaiheessa myös vaarallisia aineita kohtaan! ;)

Savonlinnan maisemia. :)

2 kommenttia:

  1. Blogiasi on ollut todella mielenkiintoista seurata, varsinkin kun itse haaveilen myös palomiehen ammatista, niin olen huomannut millaista se koulutus käytänössä on ja saanut paljon lisää motivaatiota kunnon kohottamiseen. Toivottavasti blogisi jatkuu myös valmistumisen jälkeen jossain muodossa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti! Eikun hakemaan vaan sitten, kun aika on oikea. ;) Ja kiva kuulla, että näitä juttuja lukisi jatkossakin. Vähän tässä onkin ollut blogin jatko kysymysmerkkinä mielessä!
    Heini

    VastaaPoista