torstai 21. syyskuuta 2017

Cooper-kenraaliharjoitus

Ai että tätä pahan- ja hyvän olon sekasortoa. Tunti sitten melkein tuli päivällinen ylös, melkein lähti taju ja melkein kuolin (miten niin tramaattinen?), mutta samalla oli olo niin älyttömän helpottunut ja onnellinen, että hymy ei tahdo hyytyä ollenkaan!

Meidän cooperin testiin on aikaa 13 päivää. Suunnitelmani oli juosta maanantaina 2700m cooperi, ensi viikon maanantaina 2800m cooperi, ja siitä viikon päästä keskiviikkona varsinaisessa cooperissa vielä vähän enemmän. Suunnitelma meni kuitenkin jo tänä maanantaina pieleen, kun yritin itsekseni räpiköidä 12 minuutin juoksutestiä, mutta lopetin juoksemisen 10min 45s kohdalla. Vielä olisi yksi kierros pitänyt painaa, mutta sain itseni suostuteltua keskeyttämään.

Onneksi minulla on ihan parhaat kurssikaverit, ja eräs pistikin heti maanantain räpiköinnin jälkeen viestiä, että lähtee minulla jänikseksi torstaina, niin juostaan 2800 metriä. Sitten, jos vaadittu tulos ei vielä torstaina suju, juoksisimme sen seuraavalla viikolla uudestaan. Hänen oma tavoitteensa on 3200 metriä, eli hän pystyisi helposti pitämään tasaista hyvää vauhtia yllä 12 minuutin ajan.

Olen valehtelematta käynyt jännäpissalla tämän iltapäivän aikana 5-10 kertaa, ja pelkkä ajatus cooperin juoksemisesta tuntui vastenmieliseltä (kuten aina). Onneksi nämä kaksi kurssikaveria lähtivät mukaan, olisi muuten voinut olla treeni maanantain toisinto. Se on muuten uskomatonta, miten paljon enemmän itsestä saa irti kavereiden avustuksella. :)

Ilmeet hallussa heti Cooperin jälkeen. :D

Alkulämmittely tuntui todella raskaalta. Itse cooper onneksi lähti kuitenkin todella kevyesti liikkeelle. Ensimmäiset pari kierrosta menivät mukavasti, kolmaskin tuntui ihan kivalta. Neljäs kierros tuntui jo painavan, mutta toisaalta silloin ylitettiin puoliväli. Viides kierros tuntui siltä, että sain juuri ja juuri selän mukana sinniteltyä, ja kuudennella kierroksella jäin muutaman metrin jälkeen. Seitsemäs kierros on kuitenkin aina ollut vahvuuteni, vaikka maanantaina jätinkin sen juoksematta. Ennen viimeistä kierrosta minulla oli aikaa maaliin 1min 40s, kun normaalisti 2800m kierrokset ovat 1min 42s. Sain kuitenkin puristettua kaikki voimat itsestäni irti, ja maaliviivan ylittäessäni aikaa jäi vielä pari sekuntia jäljelle. Toisin sanoen viimeinen kierros oli koko 12minuutin nopein!

Nyt tässä ehtii vielä hyvin juosta yhden kovemman setin ensi viikon alussa, ja sitten ruveta pikkuhiljaa herkistelemään varsinaista testiä varten. Menin vahingossa lipsauttamaan eilen puhelimessa miehelleni, että parasta meidän häissä on se, että silloin on cooperi ohi. Ei kovin romanttista, ja en tietystikään oikeasti ihan sitä tarkoittanutkaan. Fakta kuitenkin on, että viikon 40 tapahtumista minua jännittää 100 kertaa enemmän cooper kuin meidän häät. Toisin sanoen minua ei jännitä ollenkaan mennä naimisiin loppuelämäkseni, mutta 12 minuutin juoksentelu saa minut kauhusta kankeaksi. :D Toivottavasti pääsen sanomaan "tahdon", ja lähtemään häämatkalle niin, ettei takaraivossa kummittele cooper-uusinta! Tämä päivä toi siihen todella paljon lisää luottoa.

Eilen oli lepopäivä, mutta kävin kuitenkin vähän pullistelemassa kuntosalilla. :D
Ja lisää apinointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti