keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Talonpolttoharjoitus

Koulupäivien määrän voi jo laskea sormilla, ja kokeet alkavat käydä nekin vähiin. Eilen oli mielenkiintoinen mutta pitkä koulupäivä, kun olimme ensin talonpolttoharjoituksessa päivälliseen asti, ja lähdimme sen jälkeen pimeäajoharjoitukseen, joka loppui vasta iltakymmeneltä.

Talonpolttoharjoitus on paljon puhuttu harjoitus koulutuksessamme. Se sijoittuu koulutuksen loppuosaan, jolloin kaikki saatavissa oleva savusukelluskoulutus on jo käyty läpi, ja koulutuksen loppu muutenkin alkaa tosiaan olla ihan loppusuoralla.

Meidän kurssi pääsi polttamaan kaksikerroista omakotitaloa. Pitkästä päivästä huolimatta itse savusukelluksia tuli ryhmästä riippuen 1-2 kappaletta, koska kaikkeen oheistoimintaan menee aika paljon aikaa. Harjoitukseen nimittäin kuuluu se, että talo lopulta poltetaan ihan maantasalle. Myös alkuvalmistelut vaativat vaivaa, me esimerkiksi naulasimme suojalevyt ikkunoiden eteen, että ne eivät menisi niin nopeasti rikki. Lisäksi vaahdotimme talosta tiettyjä osioita, jolla pyrittiin estämään liian nopeaa palamista. Vesihuolto oli harjoituksessa oma juttunsa, koska osan porukasta täytyi jatkuvasti ajaa lisävettä paloautoihin läheiseltä järveltä. Yksi säiliöllinen vettä kun ei kovin moneksi minuutiksi riitä.

Tässä talo on vielä ihan hyvissä voimissa ja savusukelluspari työskentelemässä sisällä.

Taktiikka savusukelluksessa oli polttaa ensin yläkertaa niin kauan kuin se pysyy hallinnassa, ja siirtyä sitten sukeltamaan alakertaan. Meidän porukka oli ensimmäisiä alakertaan sukeltaneista, jolloin lämpötila siellä ei ollut kovinkaan korkea. Pääsin vielä viimeisten kolmikoiden joukossa uudestaan taloon ihan polton loppuvaiheessa, jolloin tuli olikin jo sen verran levinnyt, että sukellusta ei päästy jatkamaan eteisaulaa kauemmas.

Kurssikaveri otti videota viimeisestä savusukeltaneesta porukasta, mutta jostain syystä kone sanoi verkkovirhettä, kun yritin sitä ladata tänne. Pistän kyseisen videon Dream of Firen Facebookiin, käykää sieltä katsomassa, jos ette ole vielä nähneet (linkki)!

Kaiken kaikkiaan päivä oli siis oikein mukava, ja oli kiva päästä kerran sukeltamaan ihan oikeaan taloon ennen työelämään siirtymistä. Harjoitusalueen palotalo on kuitenkin viimeisen päälle turvalliseksi suunniteltu, kun taas tuollaisessa aidossa puutalossa voi mennä esimerkiksi jalka lattiasta läpi tai sotkeutua sähköjohtoihin.

Jälkeen-kuva. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti