tiistai 19. joulukuuta 2017

Valmistujaiset!

Hei vaan, täällä yksi Pelastusopiston taakseen jättänyt valmistunut palomies! Liekkö syytä taas esimerkiksi sillä, että valvoin viime yön lastensuojelulaitoksessa yövuorossa, mutta arki on potkinut sen verran kovasti päälle, että koulu tuntuu olevan kaukainen muisto vain. :D

Olen odottanut sitä hetkeä, kun saan kirjoittaa koonnin tästä koko koulutaipaleesta, mutta sitä en lähde nyt tässä yövuoron jälkimainingeissa kertaamaan. Nyt siis tarinaa ihan vaan pelkästään valmistujaispäivästä.

Perjantai 15.12. alkoi, kuten Pelastusopiston valmistujaispäivät aina, lipunnostolla. Lipunnosto, kuten monet muutkin juhlallisuudet, menevät Pelastustopistolla armeijassa totuttujen kaavojen mukaan. Paikalla olleet opiskelijat seisoivat pihalla siistissä kolmirivissä, koulutusjohtaja teki rehtorille ilmoituksen, oli katsetta oikeaan päin, jne. Muutama torvensoittaja soitti Finlandia-hymniä lippuja nostettaessa, ja hetki oli kieltämättä todella kaunis.

Klo 11 meillä alkoi varsinainen juhla. Sitä ennen opinnoissa menestyneille oli jaettu palkintoja koulun auditoriossa. Varsinainen juhla alkoi sekin lipun kannolla salin etuosaan, soittokunnan samalla soittaessa. Soittokunta soitti muutaman laulun juhlan aikana, mikä oli mukavaa.

Soittokunnan lisäksi juhlaan kuului muutama puhe (myös kurssikaverini Kertun puhe!), pelastajan valan lausuminen, todistusten jako ja kurssin priimuksien palkitseminen. Itselle toki mieluisin hetki oli se oman todistuksen nappaaminen. Todistuksen saamisen jälkeen tuli kävellä lattiassa olevan rastin luo ja kumartaa omille omaisille. Minulla ei ollut omaisten etsiminen kovin vaikea homma, paikalle päässeet vanhempani kun olivat parkkeeranneet siihen ihan eturiviin. ;) Meillä oli muuten aakkosjärjestyksessä akat viimeisenä todistuksenhakujonossa, koska menin vaihtamaan sukunimeni naimisiinmenon yhteydessä!
Juhlan virallisen osuuden jälkeen valmistuneet pääsivät kättelemään/halaamaan opettajia ns. onnittelujonossa. Se oli mukava päätös juhlalle ja myös koko yhteiselle koulutaipaleelle. :) Salista siirryimme kahvittelujen kautta ottamaan valokuvia ja fiilistelemään mennyttä taivalta. Oli hauska nähdä kurssikavereiden läheisiä, monia ensimmäistä kertaa.

Kuopiosta lähdimme vanhempieni kanssa ajelemaan kohti Tamperetta. Mieheni oli hakenut lähi-pizzeriasta muutaman pizzan, ja kuohari oli kylmässä. Laulelimme naapureiden iloksi singstaria ilta-kymmeneen asti. Siinä vaiheessa kaikki olivat niin väsyneitä pitkän päivän jäljiltä, että siirryimme unten maille. Jossain vaiheessa harmittelin, etten saanut aikaiseksi kutsuttua muita sukulaisia valmistujaisia juhlimaan. Ilta oli kuitenkin kaikkine pizzoineen ja lauluineen juuri minun näköiseni, sopivan rento mutta spessu. Ja tammikuun lopussa järkkään kekkerit ystävilleni, joten eiköhän tässä ole juhlaa kerrakseen!

Tässä vielä kuvia juhlan jälkihumusta. Kiitos kaikille onnitteluista!

Mieheni ei töiltään kerennyt Kuopioon asti, mutta onneksi äiti ja iskä kerkes! 


Kurssin naisväki!

Pikkuiset voitontanssit paloauton ratissa. :D

Onnittelujonossa. :) 

Paloauton ihmettelyä iskän kanssa.


1 kommentti:

  1. Naiset sokerina pohjalla ;) Hurjasti onnea, toivottavasti susta kuullaan vielä!

    VastaaPoista