perjantai 1. joulukuuta 2017

Viimeiset kokeet tehty

Niin siinä vain on käynyt, kuten otsikossa lukee, että tämän pelastajatutkinnon viimeinenkin koe on tänään suoritettu. Eilen teimme viimeisen teoriakokeen palomiehen työuraan liittyen, ja tänään kävimme harjoitusalueella tekemässä viimeiset käytännön kokeet, jotka suoritettiin ryhmätöinä.

Meidän kurssilta 17 henkeä lähtee sunnuntaina viikoksi kohti Malagaa, meillä kun on itsenäisyyspäivän viikko koulusta kokonaan vapaata. Valitettavasti en itse pääse reissuun mukaan, koska oma yhdeksän päivän vapaajaksoni sisältää kahdeksan työpäivää lastensuojeluhommissa ja yhden vapaan. Olemme mieheni kanssa sellaisessa tilanteessa, että rupeamme ensi vuonna rakentamaan omaa taloa, joten omissa prioriteeteissani rahan säästäminen ja tienaaminen menevät tällä hetkellä monen muun mukavan asian edelle. :)


Varsinaisia koulupäiviä meillä on jäljellä enää neljä. Niistä yksi on ns. loppusota, jossa ajamme aamusta pitkälle iltaan erilaisia keikkoja harjoitusalueella. Sen lisäksi meillä on yksi huoltopäivä, yksi palautteenantopäivä ja viimeinen, valmistujaisjuhlan sisältävä päivä. En halua vielä sen enempää lähteä tätä puolentoista vuoden pätkää summailemaan, mutta kyllähän tässä alkaa vahvasti näyttää siltä, että valmistuminen on edessä ihan nurkan takana. Kovasti sitä koulun alussa mainostettiin, että nopeasti koulu menee, ja niinhän se on mennytkin. Toisaalta olemme tässä taas kotimatkalla ties monettako kertaa kohti Tamperetta, ja tähän ees-taas -ravaamiseen alkaa olla sen verran hyytynyt, että saakin minun puolestani loppua. :D Kaverit olivat laskeneet, että heillä oli Keravan suunnasta ajelleena mennyt noin 20 vuorokautta elämästään autossa istumiseen tämän koulun aikana...

Kovasti on tullut mietittyä blogin tulevaisuutta koulun loppumisen jälkeen. Olen hakenut muiden valmistuvien tapaan töitä moneltakin eri alueelta, mutta vastauksena on kuulunut "eioo":ta. Pidän varsin todennäköisenä, että tulen tekemään lastensuojeluhommia kevääseen asti, ja lähden, kuten valtaosa kurssikavereistani, ponnistamaan kohti palomiehen uraa kesätöiden kautta puolen vuoden kuluttua. Blogini on etenkin kouluaikana profiloitunut vahvasti juuri tähän maailmaan, enkä ole varma osaanko tai haluanko enää kirjoitella lähinnä omasta "siviili"elämästäni - ja onko se edes sitä, mitä lukijakuntani haluaa. Tuskin tulen blogiani täysin hautaamaankaan, koska keksin kyllä tulevaisuuteen muutamiakin eri aihealueita, mistä haluan kirjoittaa, ja minkä uskon myös lukijoita kiinnostavan. Pidän kuitenkin varsin todennäköisenä, että tämä noin kerran viikossa julkaiseminen ei tule ainakaan lähitulevaisuudessa toteutumaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti