torstai 3. toukokuuta 2018

Kesätyöt alkoivat

Kesätyöt tosiaan alkoivat viime viikon torstaina perehdytyspäivien merkeissä. Torstaina meille kerrottiin ensihoitoon liittyvistä asioista, perjantaina pelastuspuolen jutuista, ja maanantaina vielä kerrattiin käytännön harjoitusten merkeissä korkealla työskentelyä sekä paineilmalaitteiden käyttöä.


Laskeutumisharjoitus Hervannan paloasemalla.


Ensimmäisen työvuoron oli tarkoitus olla tulevana perjantaina, mutta tilanteet muuttuvat, ja me kakkosvuorossa olevat kesätyöntekijät saimmekin jäädä heti maanantain perehdytyksen jälkeen työvuoroon. Minä ja rinnakkaiskurssilta valmistunut toinen kesätyöntekijä menimme Tampereen keskuspaloasemalle paloauton takapenkin täytteeksi. Liityimme vuoron vahvuuteen noin klo 16 aikaan, ja siinähän se vappuaatto kuluikin mukavasti aina vappupäivän aamuun asti.

Kevään aikana mielessä on pyörinyt monenlaisia mietteitä kesän ja tulevan työuran suhteen. Kieltämättä on jännittänytkin, miten sitä muistaa kuinka toimitaan, kun koulun loppumisen jälkeen ei ole puoleen vuoteen näitä asioita päässyt treenailemaan. Perehdytyspäivissä jo tuli kuitenkin sellainen olo, että kyllä se tästä! Töissä oppii, ja palokuntapoppoo on ainakin tähän asti aina neuvonut, jos jotain ei itse ole osannut.
Viime viikkoon mahtui kesätöiden lisäksi kauan odotetun koiranpennun kotiutuminen, ja tähän karvapalloon tutustuminen. Täytyy tunnustaa, että vuorokauden erojakso pennusta työvuoron takia tuntui varsin pitkältä, mutta onneksi nämä välipäivät saa viettää tiiviisti perheen parissa. Me muutettiin ennen pennun tuloa mökillemme asumaan, ja siellä luonnon helmassa on niin koiran kuin omistajan mukava elellä - vaikka eletäänkin nyt ilman juoksevaa vettä, ulkohuussia käyttäen ja tupa kamiinalla lämmittäen.


Pihahommia riittää, mutta onneksi on tällainen apulainen.


Puolet päivästä menee touhutessa, puolet nukkuessa.

5 kommenttia:

 1. Mukava kuulla kuulumisia :) Toivottavasti päivittelet kesän aikana enemmänkin :) Oliko teillä tarkoitus aloittaa nyt raksahommat kun mökille muutitetti? Muistelen että kirjoitit joskus että sinne mökki tontille olisitte rakentamassa

  VastaaPoista
 2. Maikki kiitos kommentista! 😊 joo, raksahommat on siellä jo käynnissä, mäpäs kirjoittelen siitä kanssa tässä toukokuun aikana vähän jotain päivitettyä infoa! Samalla tontilla asustellaan mökissä, kun mihin rakennetaan 😁

  VastaaPoista
 3. Aivan loistava rotuvalinta! Onnittelut pennusta!! Mielellään lukee enemmänkin pentukuulumisia!
  Terkuin mustan belgin omistaja

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että koirakuulumiset kiinnostaa, koska en ehkä malta olla siitä kertomasta! 😁😂👌 kiva että löytyy belgiomistajia ruudun toiseltakin puolen!

  VastaaPoista
 5. However, these are the extra important “don’ts”, and they must be talked about, particularly for administration and regulators in these new regions. The new Grazie® Rewards gives you the access you deserve. Always get one of the best suite charges, unique resort 카지노 사이트 access, comps for gaming play, and extra. You’ll just have to activate your on-line account utilizing your Grazie Rewards account number and PIN. Some folks believe that the unique Italian sport of baccara was based mostly on an old Etruscan legend. As the story goes, a virgin was compelled to throw a nine-sided die to determine her destiny.

  VastaaPoista