maanantai 24. syyskuuta 2018

Palomiehen virka!

Hyvää syksyä vaan kullekin lukijalle, kylläpäs aika on vierinyt! Kesätöitä on enää kaksi vuoroa jäljellä, ja sitten alkaakin uudet haasteet Pirkanmaan pohjoispuolella, jonne sain pari kuukautta sitten palomiehen viran. Kävin tänään polkemassa virkaa varten pyörätestin Ukk-instituutissa, ja sain sen läpäistyä, joten nyt uskallan asiaa jo vähän (pizzan, jäätelön ja tämän blogitekstin muodossa) juhlia. :) Viikon päästä alkaa kahden viikon perehdytys, jonka jälkeen työt jatkuvat ns. normaalina osana uutta työympäristöäni.

Tämä mennyt kesä/alkusyksy on ollut ihan mieletöntä aikaa. Työkaverithan sen suurelta osin tekevät, että joka aamu töihin herätessä on tuntunut niin kivalta lähteä duuniin. Uusia haasteita on tullut sekä paloauton että ambulanssin kyydissä kohdattua, ja paljon olen päässyt jo oppimaan. Sain kesän olla pääasiassa kahdella eri asemalla, joissa molemmissa oli pienet eroavaisuudet ns. erikoistumisten osalta. Teivon asemalla on raivausauto ja eläinpelastuskärry. Nokian asemalla taas löytyy tikasauto ja vaarallistenaineiden kontti. Sen lisäksi että olen päässyt tutustumaan näihin, olen päässyt tekemään esimerkiksi parit korkenpaikantreenit Hervannan paloasemalla, kokeillut mönkijällä ja veneellä ajoa Hämeenkyrössä.


Hyppysukkaharjoitus!

Tikasauto.

Hyppypatja (en hypännyt).
Erona tähän astisiin töihini pohjoisen alueella tehdään tiiviimpää yhteistyötä vpk:n kanssa, ja päätöimisia palomiehiä on vähemmän. Siellä päivystetään öisin ja viikonloppuisin yksin, ja hälyytysten sattuessa odotellaan vpk:n väkeä paikalle.

Myös työajat ovat vähän erilaisia kuin perus 24h vuoro joka neljäs päivä - siellä töitä on sekä 8h (8-16) että 24h vuoroina. Mielestäni tämä työaika kuulostaa mukavalta myös. Työpäiväpätkien välissä on 3-5 vapaapäivää, eli hyvin kerkeää tässäkin palautumaan. Meillä on kuuden viikon työvuorolistat, mutta listat menevät säännönmukaisesti eteenpäin, eli tiedän omat työvuoroni käytännössä kesälomaan asti. Pidän tätä mahtavana, koska itse koin aika rankkana sen, että vuorotöitä tehdessä ei 3viikon työvuorolistojen takia pystynyt suunnittelemaan elämää kovin pitkälle eteenpäin. Työmatkaa minulla tulee 80 kilometriä suuntaansa, eli onneksi ei ihan joka päivä tarvitse töihin ajaa, vaan 2-3kertaa viikossa. :)

Tällaista uutta työrintamalta!

Iloinen virkaselfie!


2 kommenttia:

  1. Paljon onnea! :) kiva oli nähdä uusi postaus täällä blogissa��

    VastaaPoista